Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

«Εφυγε» στα 89 του ο δραστήριος ομογενής Τάσος Μάνεσης

 Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εφυγε από την ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο ιδρυτής της Πανγκριγκόριαν και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Τάσος Μάνεσης, σκορπώντας τη θλίψη στην Ομογένεια.

Επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και δραστήριος Ελληνοαμερικανός, ο Τάσος Μάνεσης ήταν ιδιαίτερα γνωστός στους πολιτικούς κύκλους και όχι μόνο, αφού κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με την εκστρατεία του Μάικλ Δουκάκη (Michael Dukakis), ενώ έγραψε τη δική του Ιστορία και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ερείκουσα, προσκαλώντας στο νησί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο.

«Είναι μια θλιβερή μέρα σήμερα, στο άκουσμα της απώλειας του Τάσου Μάνεση. Τον πρωτογνώρισα από τα πρώτα μου χρόνια στην Αμερική και από το 1982 ήμασταν μαζί για περισσότερα από 15 χρόνια στο Πανγκριγκόριαν της Νέας Υόρκης. Ηταν ένας άξιος Κερκυραίος και φιλάνθρωπος, είχε διατελέσει πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων ενώ είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην παρέλαση», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Νίκος Μπάρδης.

Ασφαλώς, ο Τάσος Μάνεσης ήταν γνωστός για το εστιατόριο που διατηρούσε στην 43η Οδό, δίπλα από την έδρα του ΟΗΕ, το οποίο αποτέλεσε επί χρόνια το αγαπημένο στέκι για τα υψηλόβαθμα διπλωματικά στελέχη που δραστηριοποιούνταν στο Μανχάταν. Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του Υβέτ Μάνεση – Κορπορόν (Yvette Manessis – Corporon), είναι βραβευμένη τηλεοπτική παραγωγός και συγγραφέας του βιβλίου «When the Cypress Whisper», που έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έγινε μπεστ σέλερ στη Νορβηγία. Ο δε γιος του, Μανώλης Μάνεσης, ήταν αυτός που έλαβε τη σκυτάλη στις οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης.

«Ο ίδιος ο Τάσος Μάνεσης είχε προσκαλέσει τον πρόεδρο Μπους στην Ερείκουσα ένα καλοκαίρι. Ο Πρόεδρος περπάτησε στους δρόμους του νησιού και μίλησε με τους συγχωριανούς. Ο Τάσος ήταν ένα σημαντικό στέλεχος για την Ομογένεια και, αναμφίβολα, ένας άνθρωπος που θα λείψει», ανέφερε ο ομογενειακός ποδοσφαιρικός παράγοντας -και επίσης καταγόμενος από την Ερείκουσα- Κωνσταντίνος Μάνεσης.

Ο Τάσος Μάνεσης είχε τιμηθεί από την Pan Gregorian Metro NY το 2015, σε εκδήλωση που είχε λάβει χώρα στο «Terrace on the Park». Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν, Δημήτρης Καφχίτσας, είχε αναγνωρίσει την προσφορά του, χαρακτηρίζοντάς τον «οραματιστή, μέντορα σε πολλούς, μαζί και νέους επιχειρηματίες, πολιτικούς, φοιτητές και άλλους».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου