Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Εορτασμός της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων από το Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο του Lowell

 Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Εκατοντάδες ομογενείς της κοιλάδας του Μέριμακ (Merrimack Valley) βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο Hellenic Cultural Center, δηλαδή το μεγάλο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας/ενορίας της Αγίας Τριάδος όπου οι 126 μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου σε άπταιστα Ελληνικά απήγγειλαν ποιήματα τραγούδησαν στα Ελληνικά και χόρεψαν Ελληνικούς χορούς από όλη την Ελλάδα.


Το πρόγραμμα άνοιξε η διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου και ακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες με τον Εθνικό Ύμνος της Ελλάδας και ακολούθησε ο Αμερικάνικος Εθνικός Ύμνος και μετά το τροπάριο Των Τριών Ιεραρχών «Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρες…»

Ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νικόλαος Πελεκούδας έκανε την προσευχή και εξήγησε στο ακροατήριο για την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και εξύμνησε την δασκάλα των Ελληνικών κ. Μαρία Μπούρα και όλους και όλες δασκάλους και δασκάλες που βοήθησαν.

Ακολούθησαν μία μία οι Τάξεις όπου μετά την παρουσία τους χόρευαν Ελληνικούς χορούς.  Εντυπωσιακοί ήταν το Τσάμικο, το Ηπειρώτικο, το Καλαματιανό, το Νησιώτικο… 

Ομολογουμένως την παράσταση έκλεψαν τα αγόρια και κορίτσια της 5ης και 6ης που χόρεψαν ζεμπέκικο της Ευδοκίας.  Τα βήματα, ο συγχρονισμός τα χέρια θύμιζαν χορευτικό συγκρότημα.  Κατά την διάρκεια του χορού το ακροατήριο κτυπούσε ρυθμικά παλαμάκια και στο τέλος όλο το ακροατήριο σηκώθηκε και καταχειροκρότησε τους μαθητές και μαθήτριες.

Στην εκδήλωσε είχε προσκληθεί και παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς τον οποίο αναγνώρισε και ζήτησε να μιλήσει ο π. Πελεκούδας: «Αεικίνητος, χθες βράδυ στην κοπή της βασιλόπιττας της Ομοσπονδίας στο Μαλιώτειο, το πρωί εκκλησιάστηκε στην Αγία Τριάδα και τώρα στο Πρόγραμμα Των Ελληνικών Γραμμάτω, σε ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε» είπε ο π. Πελεκούδας.

Ακολούθησε δεξίωση από το Σύλλογο Γονέων.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου