Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Νέες αποκαλήψεις για τον γιό του Biden

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Οπως υποστηρίζουν οι Ρεπουμπλικανοί, ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν συνένοχος σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο για να επωφεληθεί από τη θέση του στη δημόσια ζωή μέσω σκοτεινών συναλλαγών σε όλον τον Κόσμο που σχεδίασε ο γιος του, Χάντερ Μπάιντεν (Ηunter Biden).

Κάνοντας ένα πρώτο βήμα στην από καιρό υποσχεθείσα έρευνά τους, οι Ρεπουμπλικανοί στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής την Τετάρτη ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές των Μπάιντεν από το υπουργείο Οικονομικών. Και σε μια προηγούμενη έκθεση για τους Μπάιντεν, που σκόπευαν να θέσουν τις βάσεις για ακροάσεις που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν, είπαν ότι είχαν στοιχεία που «αποδεικνύουν εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη εξαπάτηση του αμερικανικού λαού, κατάχρηση της εκτελεστικής εξουσίας για προσωπικό όφελος, χρήση κυβερνητικής εξουσίας για να εμποδίζουν την έρευνα» και άλλα.

Ωστόσο, όπως γράφει η «New York Times», η πραγματική ιστορία του Χάντερ Μπάιντεν είναι πολύπλοκη και πολύ διαφορετική με σημαντικούς τρόπους από την αφήγηση που προωθείται από τους Ρεπουμπλικανούς – αλλά ανησυχητική με τον δικό της τρόπο.

Αφού ο πατέρας του έγινε αντιπρόεδρος, ο Χάντερ Μπάιντεν, ένας 52χρονος δικηγόρος με σπουδές στο Γέιλ, σφυρηλάτησε επιχειρηματικές σχέσεις με ξένα συμφέροντα που του απέφεραν εκατομμύρια δολάρια, δημιούργησε ερωτήματα για το αν εξαργύρωνε το οικογενειακό του όνομα, έθεσε συναγερμό μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων σχετικά με πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων και παρείχε στους Ρεπουμπλικανούς ένα άνοιγμα για χρόνιες επιθέσεις στον πατέρα του.

Και μετά τον θάνατο του αδερφού του, Μπο (Beau), το 2015, ο Χάντερ έπεσε σε ένα σπιράλ εθισμού και άσεμνης, αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.

Είναι νηφάλιος τώρα και δεν μπλέκεται πλέον σε ξένες επιχειρηματικές συμφωνίες. Είναι μια ορατή παρουσία στη ζωή του πατέρα του – η μεγαλύτερη κόρη του παντρεύτηκε στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο και παραβρέθηκε σε κρατικό δείπνο τον περασμένο μήνα. Αλλά τα βάσανά του παραμένουν στο επίκεντρο της Ουάσιγκτον με νομικούς και πολιτικούς τρόπους.

Ο Ντέιβιντ Σ. Βέις (David C. Weiss), ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για το Ντέλαγουερ, πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με το αν θα ασκήσει δίωξη στον υιό Μπάιντεν για κατηγορίες που απορρέουν από τη συμπεριφορά του κατά τα πιο ταραγμένα χρόνια του.

Οι ερευνητές εξέτασαν έγγραφα που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές του συναλλαγές στο εξωτερικό και ανέκριναν μάρτυρες. Περιλαμβάνουν τον ρόλο του στο ΔΣ της Burisma, μιας ουκρανικής εταιρείας Ενέργειας υπό την ηγεσία ενός ολιγάρχη που εκείνη την εποχή ήταν υπό έρευνα για διαφθορά, ενώ ο πατέρας του, ως αντιπρόεδρος, επέβλεπε την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα στην Ουκρανία.

Περιλαμβάνουν επίσης το μετοχικό του μερίδιο σε ένα κινεζικό επιχειρηματικό εγχείρημα, ενώ οι ερευνητές αναζήτησαν τυχόν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των επιχειρηματικών συνεργατών του Χάντερ Μπάιντεν και του πατέρα του.

Ωστόσο, ο κ. Βέις, φαίνεται να επικεντρώνεται σε ένα λιγότερο πολιτικά εκρηκτικό σύνολο πιθανών κατηγοριών που απορρέουν από την αποτυχία του να τηρήσει τις προθεσμίες υποβολής για τις φορολογικές του δηλώσεις 2016 και 2017 και ερωτήματα σχετικά με το αν ισχυρίστηκε ψευδώς τουλάχιστον $30.000 σε εκπτώσεις για επιχειρηματικά έξοδα.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου