Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ολυμπιακός – Αρης 1-0: Πρώτο βήμα για τα ημιτελικά κυπέλλου

 Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2023

Ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 30’ εκμεταλλεύτηκε την υποδειγματική σέντρα του εορτάζοντα, Θανάση Ανδρούτσου και με υποδειγματικό τελείωμα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Αρη (1-0), στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκανε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, επικράτησαν στο Καραϊσκάκη του Αρη με 1-0 και την ερχόμενη εβδομάδα (σ.σ δεν έχει οριστεί ακόμα) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, για να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση του θεσμού.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 30’, με τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό να τελειώνει με υποδειγματικό τρόπο την ωραία σέντρα του εορτάζοντα Θανάση Ανδρούτσου. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με τους Ελ Αραμπί (56’), Χάμες (71’) και Μπουχαλάκη (89’, 90+2’). Ο Αρης είχε δοκάρι στο 79’ με τον Καμάτσο, ενώ στο 80’ ο Τζολάκης είπε «όχι» στον Μπράμπετς.

Μέχρι το 30ο λεπτό, όταν οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 με μια γκολάρα του Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Ανδρούτσος με ωραία προσπάθεια από δεξιά, απέφυγε τους αντιπάλους του, βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του Ολυμπιακού, σέντραρε και ο Γκάρι Ροντρίγκες στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα! Ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Αφρικανό, με το οποίο οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο Καραϊσκάκη.

Αλλαγές έκανε και ο Μίτσελ, με τους Μπακαμπού και Ροντινέι να μπαίνουν στο ματς και τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 71’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-0, με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι έξω από την μεγάλη περιοχή του Αρη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στο 79’ και στο 80’ έφτασε δύο φορές κοντά στο 1-1, με τους Καμάτσο και Μπράμπετς. Στην πρώτη περίπτωση ο Γκρέι γύρισε από αριστερά και ο Καμάτσο έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Τζολάκη.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν.

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-0 με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι στο 79’ αντί του Βρουσάι. Μετά από σέντρα του Χάμες, ο διεθνής μέσος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Tζολάκης, Aνδρούτσος (64΄ Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (79΄ Μπουχαλάκης), Ρέτσος, Ντόη, Μασούρας, Κασάμι (64΄ Χ. Ροντρίγκες), Xoυάνγκ, Σαμασέκου, Γ. Ροντρίγκες (69΄ Ροντινέι), Αραμπί (69΄ Μπακαμπού).

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46΄ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46΄ Καμάσο), Μαντσίνι (68΄ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65΄ Πάλμα), Καμαρά (35΄ Γκρέι).

Από τους 16 του Ολυμπιακού, 5 είναι Έλληνες.  Από τους 16 παίκτες που χρησιμοποιήσε ο ΑΡΗΣ κανένας Έλληνας.  Υποτίθετε ότι έπαιζαν για το κύπελλο Ελλάδος.  Ποιά Εθνική, ποιά Ευρώπη.  Χάλια...

Στους δύο άλλους αγώνες η ΑΕΚ νίκησε τον Πανσεραϊκό 3-0 και η Λαμία 2-1 εκτός έδρας τον Απόλλων Παραλιμνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου