Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Αλεξανδρούπολη, το «λιμάνι του ΝΑΤΟ»

  Κυριακή, 17 Απριλίου, 2022

Χρύσα Βαχτσεβάνου

Ο γερμανικός Τύπος για τη σημασία της Αλεξανδρούπολης για το ΝΑΤΟ

Αλεξανδρούπολη, το «λιμάνι του ΝΑΤΟ» | tovima.gr

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιο σημαντικό μέρος στη νοτιοανατολική Ευρώπη, από πολιτικής και στρατιωτικής άποψης, από την Αλεξανδρούπολη» σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, «το λιμάνι της Θράκης έχει καθιερωθεί ως σταθμός μεταφόρτωσης για τις προμήθειες όπλων από τη Δύση σε χώρες της του Εύξεινου Πόντου, δηλαδή τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία».

Έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην Ελλάδα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χαρακτηριστεί ως «το λιμάνι του ΝΑΤΟ». Επιπλέον, «ένας πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου βρίσκεται εκεί υπό κατασκευή, με στόχο να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της περιοχής από τη Ρωσία».

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «τουλάχιστον εξίσου σημαντική είναι η σημασία της περιοχής και για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, αλλά και του ίδιου του ΝΑΤΟ».

Αυτή η εξέλιξη ξεκίνησε μάλιστα αρκετά πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – με τον Ρώσο πρέσβη να διαμαρτύρεται ήδη τον Ιανουάριο για την αποστολή μεγάλου αριθμού όπλων στην Ουκρανία, συμπληρώνει ο συντάκτης.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Αμερική, η Ελλάδα θέλει φυσικά να οχυρωθεί απέναντι στην πολιτική της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, την οποία η Αθήνα θεωρεί απρόβλεπτη, αναθεωρητική και απειλητική. Ακριβώς επειδή η νεο-οθωμανική ρητορική του Ερντογάν επισκιάζεται επί του παρόντος από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θεωρεί λιγότερο απειλητική την Τουρκία», σχολιάζει ο ανταποκριτής της FAZ στην Ελλάδα, Mίχαελ Μάρτενς.

TO BHMA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου