Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Συνάντηση του γγ του ΟΗΕ με τον Πούτιν στη Μόσχα την Τρίτη

  Σάββατο, 23 Απριλίου, 2022

Διεργασίες για επίσκεψη και στην Ουκρανία.
VIA ASSOCIATED PRESS

Ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Τρίτη, και θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είπε εκπρόσωπος του επικεφαλής του ΟΗΕ.

Ο Γκουτέρες θα έχει επίσης συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, είπε η Έρι Κανέκο σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη τη Μ. Παρασκευή.

«Ελπίζει να μιλήσουν για το τι μπορεί να γίνει για να επιτευχθεί επειγόντως ειρήνη στην Ουκρανία» είπε η Κανέκο.

Το γραφείο του γγ συνεργάζεται επίσης με την κυβέρνηση της Ουκρανίας για να προγραμματιστεί και να προετοιμαστεί μια επίσκεψη στη χώρα, είπε η εκπρόσωπος.

Ο Γκουτέρες ζήτησε την Μ. Τρίτη από τον Πούτιν να τον δεχτεί στη Μόσχα και από τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι να τον δεχτεί στο Κίεβο, σε ξεχωριστές επιστολές που παραδόθηκαν στις μόνιμες αποστολές των χωρών στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Γκουτέρες ζήτησε επίσης μια τετραήμερη ανθρωπιστική παύση των μαχών στην Ουκρανία για το ορθόδοξο Πάσχα, αρχίζοντας από τη Μ. Πέμπτη για να είναι δυνατή ασφαλής αποχώρηση αμάχων από εμπόλεμες περιοχές και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά.

«Ο γγ δεν είναι απογοητευμένος τόσο για το ότι δεν εισακούστηκε η προσωπική του έκκληση, όσο για το ότι δεν υπήρξε κατάπαυση πυρός, για το ότι άμαχοι δεν μπορούν να φύγουν από πολιορκημένες περιοχές και για το ότι η βοήθεια που ο ΟΗΕ και οι εταίροι μας είναι έτοιμοι να παραδώσουν σε αυτές τις πολιορκημένες περιοχές δεν μπορεί να μπει» είπε η Κανέκο.

Ο Γκουτέρες θα συζητήσει για αυτά τα θέματα κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, είπε η εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου