Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές

   Σάββατο, 23 Απριλίου, 2022

Σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο BB+ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, μόλις ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές | tovima.gr

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη βαθμίδα ΒΒ σε ΒΒ+, με σταθερό outlook προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, φέρνοντας τη χώρα μόλις ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα.

Η αγορά θεωρούσε πιθανή έως βέβαιη την αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, κρίνοντας εφικτό τον ελληνικό στόχο για κατάκτηση επενδυτικής βαθμίδας έως το 2023. Θετικά στην κατεύθυνση αυτή λειτουργεί η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, ενώ η Ελλάδα αρχίζει ήδη να αποπληρώνει τα διμερή δάνεια του πρώτου μνημονίου και το καλοκαίρι θα βγει από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.

Οι επόμενες αξιολογήσεις για τη χώρα μας είναι της Fitch στις 8 Ιουλίου, η διπλή ετυμηγορία από Moody’s και DBRS στις 16 Σεπτεμβρίου, η τρίτη αξιολόγηση της Fitch στις 7 Οκτωβρίου και η τελευταία για το έτος της S&P, όπως προαναφέρθηκε, στις 21 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου