Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Ο απολογισμός της επίσκεψης κλιμακίου της Γ.Γ. Ιθαγένειας στις ΗΠΑ

  Σάββατο, 23 Απριλίου, 2022

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε διαδοχικά τη Βοστώνη, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, πολιτείες στις οποίες διαβιοί μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών και είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν πέραν από την ενίσχυση των πολιτισμικών και συναισθηματικών δεσμών των συμπατριωτών μας με τη μητέρα Ελλάδα, η ενημέρωσή τους για τις αλλαγές στην κτήση ιθαγένειας, την απλοποίηση των συναλλαγών των Ελλήνων της Διασποράς με το ελληνικό κράτος καθώς και για τη δυνατότητα που έχουν πλέον (όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις) να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σημαντικά υψηλό υπήρξε το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ομογενειακές οργανώσεις, καθώς και εκπρόσωποι των ομογενών μας για τη δυνατότητα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να ανανεώσουν τους δεσμούς τους με το ελληνικό κράτος, είτε για συναισθηματικούς σκοπούς, είτε επειδή διαθέτουν περιουσία στη χώρα μας, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μερίδα ομογενών για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και άλλους εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ είχε επίσης και συναντήσεις εργασίας με ακαδημαϊκά και επιστημονικά σωματεία ομογενών και μέλη της Ομογένειας που διαπρέπουν στις ΗΠΑ και εργάζονται υπέρ της προβολής της πατρίδας μας.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών μετέβησαν στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενημερώσουν τους Ελληνες της Διασποράς για ζητήματα που αφορούν στην ενδυνάμωση της σχέσης τους με το ελληνικό κράτος και στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου