Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Βουλευτής Δημήτρης Κούβελας στην παρέλαση Βοστώνης

Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Κώστας Τσιάρας και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας θα αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας η οποία θα γίνει στη Βοστώνη την Κυριακή 1η Μαΐου. Ο Υπουργός κ. Τσιάρας θα είναι τελετάρχης και ο Βουλευτής κ. Κούβελας Επίτιμος Τελετάρχης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά, αμφότεροι θα παρευρεθούν και στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το οποία θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου στο ξενοδοχείο Newton Marriot.

Ο Κώστας Τσιάρας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1966. Είναι Μικροβιολόγος Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας.

Ηταν Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Σ.Ε.Π.Φ.Υ.) Καρδίτσας (1992-1993). Επίσης είναι μέλος πολλών επιστημονικών Συλλόγων: ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και ιδρυτής του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας. Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΝΔ Καρδίτσας (1991-1994) και παράλληλα υπεύθυνος Ποιότητας Ζωής της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Καρδίτσας. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, καθώς και στις εκλογές του 2009 του Μαΐου και Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC), για την συνεργασία των χωρών στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και στην Μαύρη Θάλασσα. Από τον Ιούλιο του 2012 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε Υφυπουργός Εξωτερικών μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Τον Ιανουάριο του 2016, κατόπιν πρότασης του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά από ομόφωνη αποδοχή της από τους βουλευτές, εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Είναι νυμφευμένος  με την Αγγελική Στεργιούλη, Μοριακή Βιολόγο στο επάγγελμα και έχουν ένα γιο και δύο κόρες.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και γνωρίζει Ρωσικά και Ιταλικά.

Ο Δημήτριος Κούβελας, Βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1966, σπούδασε κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι νυμφευμένος με την οικονομολόγο-δικηγόρο Εύα Τσουκαλίδου, έχουν δύο γιούς και μία κόρη.

Είναι μάχιμος δικηγόρος τα τελευταία 27 χρόνια. Υπήρξε συνεταίρος στη δικηγορική εταιρία «ΝΟΜΟΣ» και συνεργάτης εταιριών συμβούλων. Εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Διετέλεσε παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι απόφοιτος του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Νομικής του ΑΠΘ. Έλαβε μεταπτυχιακά διπλώματα: στο Διεθνές Εμπόριο (πανεπιστήμιο Βρυξελλών ULB) και στις Ανώτερες Νομικές Ευρωπαϊκές Σπουδές (LLM, College of Europe, Μπρυζ). Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Εξελέγη βουλευτής με την παράταξη της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουλίου το 2019 όπου ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος.

Ανήκει στους πρωτεργάτες που ανέβασαν τη φιλελεύθερη νεολαία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα πανεπιστήμια στην πρώτη θέση το 1987 την οποία κρατάει μέχρι σήμερα. Έχει κατ’ επανάληψη εκλεγεί Γενικός Γραμματέας στον Ασφαλιστικό Φορέα Υγείας των Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 2014 – 2019 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοσίευσε πολλές μελέτες και επιστημονικές εργασίες, δίδαξε ευρωπαϊκό δίκαιο σε ιδιωτικά Κολλέγια, ΙΕΚ, σεμινάρια κλπ. Είναι μέλος σε διάφορους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και αρθρογραφεί τακτικά για θέματα της Θεσσαλονίκης και την πολιτική.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ν’ αλλάξουμε (την) πόλη», όπου καταγράφει τα προβλήματα και τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και προτείνει μελετημένες και ρεαλιστικές λύσεις.

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου