Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Την Τετάρτη το βράδυ έρχεται η αποστολή από την Καλαμάτα με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο.

  Σάββατο, 23 Απριλίου, 2022

Την Τετάρτη το βράδυ θα έρθει η αποστολή από την Καλαμάτα για την αδελφοποίηση με την πόλη Lowell, Massachusetts.

Στο αεροδρόμιο θα τους συναντήσει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.

Στην αποστολή είναι 6 άτομα με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο.  Ακόμα συμμετέχουν οι: . Κέλλυ Μακροπούλου Εκπρόσωπος Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, Νίκος Ζαχαριάς Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικής και Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Δημήτρης Πατριαρχέας Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Μεσσηνίας Εκπρόσωπος Τουρισμού, Σταύρος Στούπας Πρόεδρος Αναπτυξιακής Εκπρόσωπος Επιχειρηματικού Κόσμου, Βασιλική Μπάκα Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Εκπρόσωπος Αθλητισμού.

Η αποστολή το πρωί της 28ης Απριλίου θα βρίσκεται στο Lowell.  Στην είσοδο της θα τους συναντήσουν αξιωματούχοι της πόλης και τη συνοδεία της αστυνομίας θα επισκεφθούν διάφορα μέρη. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2022

9:15πμ Συνάντηση με τον κ. Αθανάσιο Δημουλά, ιδιοκτήτη της υπεραγοράς τροφίμων, αλυσίδας, Market Basket και ομογενείς στο Pawtucket Boulevard.  Στις 10:15πμ η αποστολή θα επισκεφτεί τον πρώτο κτισμένο Ελληνο-Ορθόδοξο ναό στις ΗΠΑ και διατηρητέο μνημείο αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που δεν είναι άλλος από τον ναό της Αγίας Τριάδος (μικρογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη).

Αμέσως μετά, 11:00πμ η αποστολή θα επισκεφτεί το μόνο Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο Hellenic-American Academy.  Στη συνέχεια η αποστολή θα πάει στο Δημαρχείο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Εκεί θα τους περιμένει ο Δήμαρχος κ. Sokhary Chau και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια θα υψωθεί η Ελληνική Σημαία στον ιστό έξω από το Δημαρχείο ενώ παιδιά του Ελληνικού Σχολείου θα ψάλλουν τους Εθνικούς ύμνους.

Θα ακολουθήσει η υπογραφή της αδελφοποίησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο πρώην Γερουσιαστής Steve Panagiotakos ενώ θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Sokhary Chau, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. William BillSamaras, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στράτος Ευθυμίου, και ο Γερουσιαστής κ. Edward Kennedy.

Αμέσως μετά οι μαθητές και μαθήτριες θα χορέψουν Καλαματιανό και θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Στις 12:30μμ το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης με το Πανεπιστήμιο του Lowell θα παραχωρήσουν μεσημεριανό στο Boot Mills και θα γίνει επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο, University of Mass, Lowell. 

Στις 3:30μμ το Κολλέγιο, Middlesex College, θα δώσει δεξίωση στο Nesmith House. 

Στις 5:30μμ η αποστολή θα επανέλθει στο Δημαρχείο όπου θα γίνει η ορκωμοσία του νέου City Manager Tom Goldman.

Τέλος, στις 7:00μμ ο τοπικός Σύλλογος Μεσσηνίων θα παραθέσει βραδινό στο εστιατόριο ΟΛΥΜΠΙΑ.

Η αποστολή θα συνεχίσει την Παρασκευή, 29 Απριλίου στη Βοστώνη με επισκέψεις στο Κυβερνείο, στο Δημαρχείο στο Harvard & MIT και στο Ελληνικό Κολέγιο ενώ την Παρασκευή το βράδυ θα δειπνήσουν στο εστιατόριο YA MAS δίπλα από το Lowell.

Το Σάββατο θα επισκευθούν αξιοθέατα της Βοστώνης και της περιοχής ενώ το Σάββατο το βράδυ, 30 Απριλίου θα παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας.

Την Κυριακή, 1 Μαΐου, η αποστολή θα παρευρεθεί στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης όπου θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην Παρέλαση και στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Boston Common.

Στις 4:00μμ η αποστολή θα επισκεφθεί το Greek-American Political Club όπου πολλά μέλη του Σωματείου έχουν καταγωγή από τη Μεσσηνία, στο Cambridge.  Ενώ η επίσημη παρουσία της αποστολής στη Βοστώνη θα τελειώσει με δείπνο στο Indian Ridge Country Club στο Andover.

Η αποστολή αναχωρεί για την Ελλάδα την Δευτέρα, 2 Μαΐου.

Τους Ευχόμαστε καλή Διαμονή και επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου