Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ποιος Μπάιντεν διοικεί τη χώρα;

 Τρίτη, 18 Απριλίου, 2022

Βασίλης Μαγαλιός

Μόνο αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκαλεί πλέον ο Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ και το ερώτημα για το ποιος διοικεί τις ΗΠΑ είναι μεγάλο και έντονο. Πριν λίγες μέρες σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα είδαμε τον κ. Μπάιντεν να… ψάχνεται δεξιά και αριστερά να… χαιρετήσει κάποιον που δεν… υπήρχε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήταν πίσω από την Κάμαλα Χάρις και τον Ομπάμα που χαιρετούσε τους πάντες. Ο Μπάιντεν μιλούσε στον πρώην Πρόεδρο, εκείνος δεν του έδινε καμία απολύτως σημασία και τελικά αναγκάστηκε να τον πιάσει από τον ώμο μπας και τον… δει ή τον αντιληφθεί, χωρίς πάλι αποτέλεσμα (https://bit.ly/3JXJwCI).

Λίγες μέρες αργότερα (14/4) αφού τελείωσε την ομιλία του για την συνεχιζόμενη κρίση της εθνικής εφοδιαστικής αλυσίδας γύρισε στα δεξιά του και άπλωσε το δεξί του χέρι για χειραψία. Μόνο που δεν υπήρχε κανείς! Μετά γύρισε την πλάτη του σε όλους, έκανε μία κίνηση δεξιά, ξαναπήγε αριστερά σαν να έψαχνε από πού να φύγει και τελικά έφυγε στα δεξιά του (https://bit.ly/36mGf1Z). Αλλοι κοιτούσαν τον κ. Μπάιντεν με προβληματισμό, άλλοι με περιέργεια και άλλοι με… συμπόνια.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά που εμπνέουν προβληματισμό για τον κ. Μπάιντεν, απλά είναι χρονικά τα τελευταία… που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Εδώ και 15 μήνες που ο κ. Μπάιντεν πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ δεν πάνε καλά ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά, ούτε από πλευράς ασφάλειας, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε φυσικά στην εξωτερική τους πολιτική. Ο κ. Μπάιντεν παίρνει αποφάσεις που δεν θα έπαιρνε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το «μότο» που ήθελε να αντιγράψει από τον κ. Τραμπ «πρώτα η Αμερική και ο Αμερικανός πολίτης» έχει πάει περίπατο. Ο Αμερικανός πολίτης πληρώνει την εκλογή Μπάιντεν πολύ ακριβά στα ταμεία και ακόμα πιο ακριβά πληρώνει τις αποφάσεις του να «καλύψει» την πρό(σ)κληση που έκανε στον Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός πολίτης πληρώνει στο γόητρό του την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν. Ο Αμερικανός πολίτης πληρώνει πολλές πληγές που τού άνοιξε ο κ. Μπάιντεν. Ενας Μπάιντεν που έφτασε στο σημείο να εμποδίζει την Αμερικανική Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για χάρη του γιου του, ενώ για τους άλλους… απλούς πολίτες η Αμερικανική Δικαιοσύνη είναι πράγματι τυφλή, ίση και ίδια για όλους. Ενας Μπάιντεν που προσπαθεί να κάνει στη Φινλανδία και Σουηδία ό,τι έκανε με την Ουκρανία, δηλαδή να προ(σ)καλεί τον Πούτιν να «χτυπήσει» τις δύο Σκανδιναβικές χώρες τις οποίες ο Μπάιντεν καλεί στο ΝΑΤΟ. Μόνο που η Φινλανδία δεν είναι Ουκρανία κι εκεί ο Πούτιν θα εισβάλει και θα «χτυπήσει» με πολύ μεγαλύτερη δύναμη.

Αυτός ο ίδιος ο κ. Μπάιντεν που κάνει χειραψία με τον… αέρα, ή ψάχνει να χαιρετήσει τον… κανέναν δείχνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά παίρνει τέτοιες αποφάσεις κατά του Πούτιν και τον ωθεί στο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Αλήθεια, ποιος διοικεί αυτή τη χώρα;

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου