Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αφαίρεσαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα

 Πέμπτη, 21 Απριλίου, 2022

Ο τίτλος του είχε απονεμηθεί το 2018 «για την προσφορά του στα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Στην απόφαση να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο τίτλος του είχε απονεμηθεί το 2018 «για την προσφορά του στα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αφαίρεσε τον τίτλο το επίτιμου διδάκτορα από τον πρόεδρο της Ρωσίας, αφότου το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει έδρα στην Καλαμάτα είχε λάβει την σχετική απόφαση το 2017.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή όπου έγινε η αναγόρευση του Ρώσου προέδρου σε επίτιμο διδάκτορα «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία», όπως ανέφερε το πανεπιστήμιο τότε. Η τελετή είχε λάβει χώρα στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου