Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Aυτό είναι το πιο ακριβό πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ

Τρίτη, 12 Απριλίου, 2022

Κώστας Μαυραγάνης

Έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις το USS Gerald R. Ford.

To αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, το πιο ακριβό πολεμικό πλοίο που έχει ναυπηγηθεί ποτέ, είναι πλέον έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Popular Mechanics και του DefenseOne.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε «αθόρυβα» την έγκρισή του κατά τα τέλη του 2021, σε κάτι που χαρακτηρίζεται ως ασυνήθιστο φινάλε για μια διαδικασία ανάπτυξης πλοίου που χαρακτηρίστηκε από πάνω από μισή δεκαετία κακής δημοσιότητας. Το Ford θα πάει στην πρώτη του αποστολή αργότερα μέσα στο έτος, τέσσερα χρόνια αργότερα από ό,τι είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Το Gerald R. Ford είναι το πρώτο των αεροπλανοφόρων κλάσης Ford: Η κλάση αυτή προορίζεται να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα αεροπλανοφόρα κλάσης Nimitz. Ως η πρώτη κλάση εδώ και δεκαετίες, τα σκάφη κλάσης Ford θα ενσωματώνουν ένα μεγάλο εύρος νέων τεχνολογιών: Το Ford σχεδιάστηκε με ένα νέο σύστημα ραντάρ, ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες για την απονήωση αεροσκαφών και ανελκυστήρες όπλων κ.α. Ωστόσο μεγάλο μέρος του εξοπλισμού αυτού αντιμετώπισε σοβαρά τεχνικά προβλήματα, τα οποία χρειάστηκε χρόνος για να επιλυθούν.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Τα «supercarriers» του αμερικανικού ναυτικού (100.000 τόνοι, 330 μέτρα μήκος) χρειάζονται κατά κανόνα 5 χρόνια για να ναυπηγηθούν. Η ναυπήγηση του Ford άρχισε το 2009, μα τα διάφορα προβλήματα σήμαιναν πως το πλοίο τέθηκε επίσημα σε υπηρεσία το 2017, μετά από οκτώ χρόνια- και πάλι όμως δεν ήταν σε θέση να υπηρετήσει κανονικά στον ρόλο του ως αεροπλανοφόρο στόλου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με την Congressional Research Service, το USS Gerald R. Ford κόστισε 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το το πιο ακριβό πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ (ή, τουλάχιστον, ένα από τα πιο ακριβά). Το κόστος αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος μονάδας για τα 70 και άνω αεροσκάφη του, που θα περιλαμβάνουν 40 με 50 F/A-18 E/F Super Hornet και F-35, πέντε EA-18G (ηλεκτρονικού πολέμου), 19 ελικόπτερα ΜΗ-160, τέσσερα ιπτάμενα ραντάρ E-2D Hawkeye και δύο μεταγωγικά MV-22B Osprey. Επίσης, δεν λαμβάνεται υπόψιν το κόστος προστασίας του, την οποία αναλαμβάνει ένα μείγμα καταδρομικών, αντιτορπιλικών και πυρηνοκίνητων υποβρυχίων- καθώς και τα πλοία υποστήριξης για το ίδιο και τα συνοδευτικά του.

Σημειώνεται πως τα ναυπηγεία Huntington Ingalls ανακοίνωσαν την έναρξη της ναυπήγησης του τρίτου της κλάσης, USS Enterprise. Θα είναι το τρίτο πολεμικό του αμερικανικού ΠΝ με αυτό το όνομα, και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2027-2028, με το τέταρτο της κλάσης, USS Doris Miller, να ακολουθεί.

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου