Ένα από τα τελευταία ζητήματα που τους απασχολεί, λοιπόν, είναι το τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα ταξίδια τους.

Όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο στο TikTok που έγινε viral και στο οποίο φαίνεται ένας εργαζόμενος μιας αεροπορικής εταιρείας να φορτώνει στο κάτω μέρος του αεροπλάνου πρώτα όλες τις κόκκινες βαλίτσες.

«Ξέρεις γιατί οι κόκκινες βαλίτσες φορτώνονται πρώτες;», είναι ο τίτλος του βίντεο, το οποίο μετρά πάνω από 70 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 27 χιλιάδες σχόλια από χρήστες, που δεν είχαν ιδέα ότι συμβαίνει το συγκεκριμένο φαινόμενο.

«Σε περίπτωση ατυχήματος φαίνονται καλύτερα», «Φαίνονται και δεν θα ξεχάσουν καμία», «Πρέπει να καλύπτεται το κόκκινο χρώμα στα μεγάλα υψόμετρα γιατί από την πίεση και τον ήλιο αρχίζει και ξεθωριάζει», είναι κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσαν, ωστόσο δεν έπεσαν μέσα.

Το viral βίντεο

Κάποιες αεροπορικές εταιρείες, λοιπόν, φορτώνουν πρώτα τις κόκκινες αποσκευές επειδή υποτίθεται ότι είναι λιγότερο πιθανό να ξεχαστούν κατά την εκφόρτωση. Σε αυτό υπάρχει λογική καθώς είναι πιο εύκολο για τους εργαζόμενους να παρατηρήσουν τις κόκκινες τσάντες στο πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Βέβαια, δεν το κάνουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες αυτό, αλλά ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με μια έκθεση του NPR για το 2023, πάνω από 2 εκατομμύρια βαλίτσες χάνονται κάθε χρόνο από τις αεροπορικές εταιρείες.

Το κόκκινο χρώμα ίσως είναι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, ωστόσο αν μπαίνουν πρώτες αυτές οι αποσκευές, τότε θα χρειάζεται να περιμένουμε και περισσότερο κατά την παραλαβή τους.