Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

H αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και συνέλαβε διαδηλωτές

  Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαϊου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Η επέμβαση έλαβε χώρα περίπου 20 ώρες αφότου οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης, κλιμακώνοντας περαιτέρω την κρίση που έχει πυροδοτήσει τον φοιτητικό ακτιβισμό σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα.

Η δράση ήρθε σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 100 διαδηλωτές που είχαν στήσει σκηνές στην πανεπιστημιούπολη του Άνω Μανχάταν. Η δράση της αστυνομίας εξόργισε τους φοιτητές, οι οποίοι σχεδόν αμέσως έστησαν νέες σκηνές . Από τότε, ο καταυλισμός έχει γίνει μεγαλύτερος από τον αρχικό.

Μια ομάδα αστυνομικών στo Κολούμπια παραμένει έξω από την είσοδο του Hamilton Hall, ενώ διαδηλωτές συνέχιζαν να φωνάζουν στη βροχή από την άλλη πλευρά του κτιρίου.

Ο Carlos Nieves, ο βοηθός επίτροπος δημοσίων πληροφοριών του αστυνομικού τμήματος, είπε στους δημοσιογράφους έξω από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε δακρυγόνο μέσα στην πανεπιστημιούπολη» και πρόσθεσε: «Το NYPD δεν χρησιμοποιεί δακρυγόνα».

Μέλη της στρατηγικής ομάδας αντιμετώπισης της αστυνομίας της Νέας Υόρκης κινούνται προς την είσοδο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Τρίτη 30 Απριλίου 2024. (AP Photo/Julius Motal)

Λίγη ώρα πριν την είσοδο της αστυνομίας, το πανεπιστήμιο ανέφερε σε μια δήλωση: «Λυπούμαστε που οι διαδηλωτές επέλεξαν να κλιμακώσουν την κατάσταση με τις ενέργειές τους», προσθέτοντας: «Αφού το Πανεπιστήμιο έμαθε τη νύχτα ότι το Hamilton Hall είχε καταληφθεί, βανδαλιστεί και αποκλειστεί, δεν είχαμε άλλη επιλογή».

«Δεν θα διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια της κοινότητάς μας ή την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Το πανεπιστήμιο ανέφερε στη δήλωσή του ότι η ηγετική ομάδα, η οποία περιελάμβανε το Διοικητικό Συμβούλιο, συνεδρίαζε όλη τη νύχτα και νωρίς το πρωί, και διαβουλεύτηκε με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και επιβολής του νόμου για να καθορίσει «το καλύτερο σχέδιο για την προστασία των μαθητών μας και ολόκληρης της κοινότητας του Κολούμπια».

«Πήραμε την απόφαση, νωρίς το πρωί, ότι αυτό ήταν θέμα επιβολής του νόμου και ότι το NYPD ήταν σε καλύτερη θέση για να καθορίσει και να εκτελέσει μια κατάλληλη απάντηση», ανέφερε το πανεπιστήμιο.

Πηγή: «Νew York Times», E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου