Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Γενοκτονία των Ποντίων: Ντύθηκαν ποντιακά οι εύζωνες – Συγκίνηση στο Σύνταγμα

Kυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στιγμές που προκάλεσαν ανατριχίλα εκτύλιχθηκαν στο Σύνταγμα στην καθιερωμένη εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ηπροεδρική φρουρά τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με τους εύζωνες να φορούν στολές Πόντιου αντάρτη και να πραγματοποιούν την αλλαγή φρουράς σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.

Όταν μέλη ποντιακών συλλόγων χόρεψαν τον καθιερωμένο πυρρίχιο, τον αρχαιότερο ελληνικό πολεμικό χορό μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προκλήθηκε ανατριχίλα

Η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τίμησε τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας. Μάλιστα παρά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024», πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συγκινητική τελετή στο Σύνταγμα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, πρόσωπα του πολιτικού κόσμου και του στρατού, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, οι σύλλογοι και τα σωματεία πραγματοποίησαν μνημόσυνο και δοξολογία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ φέτος το σύνθημα είναι «Αν ξεχάσουμε, θα χαθούμε».

Μάλιστα μέλη ποντιακών συλλόγων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατέθεσαν στέφανα στον Άγνωστο Στρατιώτη, σχηματίζοντας τον αριθμό των 353.000 θυμάτων.

Ανατριχίλα προκλήθηκε όταν μέλη ποντιακών συλλόγων χόρεψαν τον καθιερωμένο πυρρίχιο, τον αρχαιότερο ελληνικό πολεμικό χορό μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η Κεντρική εκδήλωση Μνήμης και περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ακόμα στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς και εκπροσώποι φορέων, ενώ ομιλία πραγματοποίησε ο Δρ. Κλέαρχος Κυριακίδης, επισκέπτης καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την τούρκικη πρεσβεία και επίδοση Ψηφίσματος από μέλη ποντιακών συλλόγων.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου