Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Η στιγμή που περίμεναν γενιές και γενιές Ολυμπιακών έγινε επιτέλους πραγματικότητα

 Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Η στιγμή που περίμεναν γενιές και γενιές Ολυμπιακών έγινε επιτέλους πραγματικότητα καθώς η μεγάλη ομάδα του Πειραιά ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, θα είναι ο δεύτερος Ελληνικός σύλλογος μετά τον Παναθηναϊκό, που θα βρεθεί ύστερα από 53 ολόκληρα χρόνια σ’ έναν τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ιστορία χρωστούσε κάτι στον Ολυμπιακό για τις τεράστιες προσπάθειες που έκανε όλα τα τελευταία χρόνια, για τους σπουδαίους παίκτες που έφερε, για τον κόσμο του που τον στήριξε και για τις βραδιές που η τύχη του γύρισε την πλάτη, όπως τον Μάρτιο του 1999 όταν για… πέντε λεπτά στο φινάλε με αντίπαλο την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ομως ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω, πλησίασε κι άλλες φορές στην Ευρωπαϊκή υπέρβαση που πάντα αποτελούσε τον μεγάλο του στόχο κι έφτασε να τα καταφέρει σε μια σεζόν που μέχρι πριν από τρεις μήνες έμοιαζε χαμένη σε όλα τα μέτωπα. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, να ξεπερνάει για κάποιους ακόμη και την ποδοσφαιρική λογική, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Ενας συνδυασμός μυαλού και καρδιάς όπου πάντα πετυχαίνει αυτός που το πιστεύει περισσότερο. Και ο Ολυμπιακός από την στιγμή που έφερε τούμπα την Μακάμπι Τελ Αβίβ με το απίστευτο 6-1 στη ρεβάνς που έγινε στη Σερβία, ήταν ικανός για όλα στο εφετινό Κόνφερενς Λιγκ. Οι παίκτες του πήραν τεράστια αυτοπεποίθηση και υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Χοσέ Μεντιλίμπαρ, άρχισαν να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια που έβρισκαν στο δρόμο τους κι «έκλεισαν» πανάξια θέση για τον τελικό της 29ης Μαΐου στην «OPAP Arena».

Ο τρόπος που οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν την τέταρτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, την πανίσχυρη Αστον Βίλα, ήταν με μια λέξη ανεπανάληπτος. Με δύο άνετες νίκες, μέσα έξω, συνολικό σκορ 6-2, και χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα τρέλανε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη που δεν μπορεί να εξηγήσει τα… ανεξήγητα. Οπως και να έχει πάντως η δουλειά δεν έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό καθώς απομένει ο τελικός με την Φιορεντίνα, όπου οι Πειραιώτες θα πάνε με τα… φρένα σπασμένα και είναι πλέον… υποχρεωμένοι να σηκώσουν την κούπα. Και θα την σηκώσουν, γιατί αυτό είναι το πεπρωμένο τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου