Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Γάζα: Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυση του πυρός από Αίγυπτο και Κατάρ – «Γρίφος» η στάση του Ισραήλ

Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024  Χριστός Ανέστη


Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησε η Χαμάς είναι μια συμφωνία τριών φάσεων, διάρκειας 42 ημερών η κάθε μία

Η Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε μια πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε μια δήλωση πως ο επικεφαλής της, ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου πως αποδέχθηκε την πρότασή τους.

Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησε η Χαμάς είναι μια συμφωνία τριών φάσεων, διάρκειας 42 ημερών η κάθε μία, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera.

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια είπε επίσης πως η δεύτερη φάση της συμφωνίας προβλέπει την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα.

Εξετάζει την πρόταση το Ισραήλ

Ισραηλινός υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πως το Ισραήλ εξετάζει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που υποβλήθηκε από την Αίγυπτο και το Κατάρ και την οποία η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είπε ότι αποδέχθηκε.

“Έχουμε λάβει την πρόταση και την εξετάζουμε. Δεν είναι το πλαίσιο στο οποίο είχαμε συμφωνήσει. Την εξετάζουμε”, δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε ανωνυμία. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του εγγράφου.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν έχει συμφωνηθεί εκεχειρία στη Γάζα, μετά τη δήλωση της Χαμάς ότι συμφώνησε σε μια πρόταση μεσολαβητών από την Αίγυπτο και το Κατάρ.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε πως η πρόταση την οποία αποδέχθηκε η Χαμάς ήταν μια “πιο ήπια” εκδοχή μιας αιγυπτιακής πρότασης που περιελάμβανε “ευρεία” πορίσματα τα οποία το Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχθεί.

“Αυτό θα φαινόταν να είναι ένα τέχνασμα με σκοπό να κάνει το Ισραήλ να μοιάζει σαν η πλευρά που αρνείται μια συμφωνία”, είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα, η Χαμάς ανέφερε σε μια σύντομη δήλωση πως ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τους μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο ότι η οργάνωση αποδέχθηκε την πρότασή τους για κατάπαυση του πυρός. Η δήλωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Στο μεταξύ με σκηνές χαράς και πυροβολισμούς στον αέρα έγινε δεκτή στη Ράφα, μια υπό πολιορκία πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας εναντίον της οποίας το Ισραήλ σχεδιάζει να εξαπολύσει ευρεία στρατιωτική επιχείρηση, η ανακοίνωση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ότι αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός.

Οι άνθρωποι χαίρονται και δοξάζουν τον Θεό, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, “άνθρωποι κλαίνε από χαρά και υπάρχουν εορταστικοί πυροβολισμοί στον αέρα”.

Η Ουάσινγκτον θα συζητήσει την απάντηση της Χαμάς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συζητήσουν την απάντηση της Χαμάς σε μία πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με συμμάχους στη Μέση Ανατολή τις επόμενες ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία παρότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς δήλωσε σήμερα πως αποδέχθηκε μια πρόταση μεσολαβητών από την Αίγυπτο και το Κατάρ.

Ανοίγει το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα πως θα διασφαλίσει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα θα είναι ανοικτό για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης τη “σαφή θέση του για τη Ράφα” σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου