Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Μπάιντεν και Τραμπ σε συμφωνημένα ντιμπέιτ τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο

 Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Θα έχουν ιστορικής σημασίας αφού πρόκειται για δυο υπερήλικες υποψήφιους 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν την Τετάρτη να διεξάγουν δύο προεκλογικά ντιμπέιτ -το πρώτο στις 27 Ιουνίου με οικοδεσπότη το CNN και το δεύτερο στις 10 Σεπτεμβρίου με οικοδεσπότη το ABC- θέτοντας τις βάσεις για την πρώτη προεδρική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Η γρήγορη συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα ακολούθησε την ανακοίνωση του Δημοκρατικού Προέδρου ότι δεν θα συμμετάσχει στα φθινοπωρινά προεδρικά ντιμπέιτ που χρηματοδοτούνται από τη μη κομματική επιτροπή που τα διοργανώνει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Η εκστρατεία του Μπάιντεν πρότεινε αντ’ αυτού να οργανώσουν απευθείας τα Μέσα Ενημέρωσης τα ντιμπέιτ μεταξύ των πιθανών υποψηφίων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.

Τα ντιμπέιτ είναι τόσο ασυνήθιστα νωρίς στο πολιτικό ημερολόγιο που ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Τραμπ θα έχουν αποδεχθεί επίσημα το χρίσμα του κόμματός τους.

Ωρες αργότερα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι αποδέχθηκε πρόσκληση από το CNN, προσθέτοντας: «Πάνω σου, Ντόναλντ». Ο Τραμπ, ο οποίος είχε επιμείνει ότι θα συζητούσε με τον Μπάιντεν οποτεδήποτε και οπουδήποτε, δήλωσε στο Truth Social ότι θα είναι κι αυτός εκεί, προσθέτοντας: «Ας ετοιμαστούμε για το Rumble!!!». Λίγο αργότερα, συμφώνησαν για το δεύτερο ντιμπέιτ στο ABC.

Η ταχύτητα με την οποία προέκυψαν οι αναμετρήσεις αντανακλά το πώς ο καθένας από τους δύο αντιδημοφιλείς υποψηφίους πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον αντίπαλό του σε μια αναμέτρηση σώμα με σώμα. Ο Τραμπ και η ομάδα του είναι πεπεισμένοι ότι τα ντιμπέιτ θα εντείνουν τις ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία και την ικανότητα του Μπάιντεν, ενώ η ομάδα του Μπάιντεν πιστεύει ότι η συχνά εμπρηστική ρητορική του Τραμπ θα υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους γιατί τον απομάκρυναν από τον Λευκό Οίκο πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα προεδρικά ντιμπέιτ, που αποτελούν πάντα μια κρίσιμη στιγμή στο πολιτικό ημερολόγιο, θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε μια χρονιά που οι ψηφοφόροι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιλογές τους και έχουν εκφράσει ανησυχίες για την προχωρημένη ηλικία των υποψηφίων – ο Μπάιντεν είναι 81 ετών και ο Τραμπ 77 ετών.

Αβέβαιο το μέλλον της Επιτροπής για τα Προεδρικά Ντιμπέιτ μετά την παράκαμψη του Μπάιντεν και του Τραμπ

Η μη κομματική Επιτροπή για τα Προεδρικά Ντιμπέιτ, η οποία έχει προγραμματίσει τις προεδρικές συναντήσεις σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 1988, έχει αβέβαιο μέλλον, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να συναντηθούν μόνοι τους.

«Δεν υπάρχει τρόπος να αναγκάσεις κανέναν να κάνει ντιμπέιτ», είχε δηλώσει ο Φρανκ Φάρενκοπφ (Frank Fahrenkopf), πρόεδρος της Επιτροπής για τα Προεδρικά Ντιμπέιτ, σε μια διαδικτυακή συνάντηση των υποστηρικτών της οργάνωσης No Labels, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί ως ομάδα υποστήριξης αφού εγκατέλειψε τα σχέδιά της για ένα τρίτο προεδρικό ψηφοδέλτιο. Σημείωσε όμως ότι οι υποψήφιοι έχουν επανειλημμένα παίξει με το να παραλείψουν τα ντιμπέιτ ή να βρουν εναλλακτικές λύσεις πριν τελικά εμφανιστούν, αν και ένα ακυρώθηκε το 2020 όταν ο Τραμπ αρνήθηκε να εμφανιστεί εικονικά μετά την προσβολή του από το Covid-19.

Φτάνοντας σε συμφωνία μόνοι τους, ο Μπάιντεν και ο Τραμπ παραμέρισαν μια επιτροπή που έχει ως στόχο να θέσει ουδέτερους κανόνες και να παράσχει ένα φόρουμ που θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από όλα τα μεγάλα δίκτυα.

Η Επιτροπή άφησε να εννοηθεί σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, ότι δεν θα εγκαταλείψει αμέσως τα σχέδιά της.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής δεν απάντησαν σε αιτήματα για περαιτέρω σχόλια.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου