Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακυρώνει την κύρια τελετή αποφοίτησης μετά τις διαμαρτυρίες για τη Γάζα

 Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακυρώνει τη μεγάλη πανεπιστημιακή τελετή αποφοίτησης εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά θα πραγματοποιήσει μικρότερες τελετές σε σχολές αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο τη Δευτέρα.

(Απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα το Ισραήλ – Αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για ανακωχή στη Γάζα)

«Με βάση τα σχόλια των φοιτητών μας, αποφασίσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στα μαθήματα και στις τελετές αποφοίτησης σε επίπεδο σχολείου, όπου οι φοιτητές τιμώνται ατομικά μαζί με τους συνομηλίκους τους, και να παραιτηθούμε από την πανεπιστημιακή τελετή που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι του σχολείου Ivy League στο Ανω Μανχάταν.

Σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν «απίστευτα δύσκολες» για την κοινότητα, το σχολείο ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι έλαβε την απόφαση μετά από συζητήσεις με τους μαθητές. «Οι μαθητές μας τόνισαν ότι αυτοί οι μικρότερης κλίμακας, σχολικοί εορτασμοί έχουν μεγαλύτερο νόημα για αυτούς και τις οικογένειές τους», δήλωσαν οι αξιωματούχοι. «Ανυπομονούν να διασχίσουν τη σκηνή υπό το χειροκρότημα και την οικογενειακή υπερηφάνεια και να ακούσουν τους προσκεκλημένους ομιλητές του σχολείου τους».

Μέλη του προσωπικού της Columbia Daily Spectator, της κολεγιακής εφημερίδας, εργάζονται μέχρι αργά τη νύχτα καθώς η αστυνομία απομακρύνει τους διαδηλωτές από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Columbia, αργά την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, στη Νέα Υόρκη. (AP Photo/Jake Offenhartz)

Οι περισσότερες από τις τελετές που είχαν προγραμματιστεί για τη νότια πτέρυγα της κεντρικής πανεπιστημιούπολης, όπου οι καταυλισμοί κατεδαφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν περίπου 5 μίλια βόρεια στο αθλητικό συγκρότημα της Κολούμπια, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το Κολούμπια είχε ήδη ακυρώσει τα μαθήματα δια ζώσης. Περισσότεροι από 100 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στο γρασίδι του Κολούμπια συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, και παρόμοιοι καταυλισμοί ξεφύτρωσαν σε πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, καθώς τα σχολεία αγωνίζονται για το πού να τραβήξουν τη γραμμή μεταξύ της ελεύθερης έκφρασης και της διατήρησης ασφαλών και χωρίς αποκλεισμούς πανεπιστημιουπόλεων.

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας ακύρωσε νωρίτερα την κύρια τελετή αποφοίτησης, ενώ επέτρεψε τη συνέχιση άλλων δραστηριοτήτων αποφοίτησης. Οι φοιτητές εγκατέλειψαν τον καταυλισμό τους στο USC νωρίς την Κυριακή αφού περικυκλώθηκαν από την αστυνομία και απειλήθηκαν με σύλληψη.

Associated Press, E.K,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου