Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

Πεμπτη, 9 Μαΐου, 2024.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ελπίδα πως η επόμενη παρέλαση θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη από τη φετινή, χωρίς τις δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεραστούν αλλά και με κοινώς αποδεκτή διοίκηση στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, κατά την επίσημη παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού, το βράδυ της Τρίτης, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ, συνεπικουρούμενος από τους συμπροέδρους Γιάννη Στρουμπάκη και Νομική Καστανά, όπως επίσης και τον π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ευχαρίστησε άπαντες για τη συνεισφορά, τονίζοντας πως η δύσκολη αποστολή (mission impossible) διοργάνωσης της παρέλασης ήρθε εις πέρας με επιτυχία.

«Το 2025 η παρέλαση να είναι ακόμη καλύτερη. Η φετινή ήταν πολύ επιτυχής», τόνισε ο κ. Κρίστοφερ, διανέμοντας σε όλα τα μέλη τα οικονομικά στοιχεία με τα έσοδα και έξοδα της παρέλασης.

Βάσει του τελικού απολογισμού, τα ήδη εισπραχθέντα έσοδα της παρέλασης ανέρχονται στα 378.397 δολάρια, με εκκρεμή ακόμη περίπου 60.000 δολάρια, που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το ποσό αυτό στα 438.397 δολάρια. Στην αντίπερα όχθη, τα βασικά έξοδα της παρέλασης ανέρχονται στις 411.759,69 δολάρια, ενώ υπάρχουν και 13.000 ακόμα για επιπρόσθετες υπηρεσίες (Δημόσιες Σχέσεις, Γραφειακή Υποστήριξη, δείπνο Terrace on the Park).

Η μεγαλύτερη πηγή κέρδους αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, το Λεύκωμα της παρέλασης το οποίο, έστω και την ύστατη ώρα, απέφερε έσοδα της τάξεως των 82.200 δολαρίων, με τα έξοδα εκτύπωσης να μην υπερβαίνουν τις 5.419 δολάρια.  Παράλληλα, στις 52.537 δολάρια ανήλθαν τα έσοδα από τις εισφορές συμμετοχής, τα άρματα και τις μπάντες, ενώ το Λαχείο πλησίασε τις 30.000 (28.660).  Παράλληλα, 4.720 εισπράχθηκαν από τους χορηγούς του Λαχείου, 9.045 δολάρια από τον Ραδιομαραθώνιο στον Hellas FM και περίπου 2.500 δολάρια (2490) από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Οσον αφορά στη δεξίωση στο ξενοδοχείο «Χίλτον», τα εισπραχθέντα από τραπέζια και δωρητές ανήλθαν στις 198.745 δολάρια, καλύπτοντας ως επί το πλείστον το κόστος της πολυδάπανης εκδήλωσης, που έφτασε τις 219.359,48 δολάρια.

Kατά την διάρκεια του δείπνου εργασίας στον “Διόνυσο”, όπου παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Οσον αφορά στην επόμενη παρέλαση, ο Φίλιπ Κρίστοφερ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως υπάρχουν τρεις προτεινόμενες ημερομηνίες: Η πρώτη είναι στις 30 Μαρτίου, που είναι προτιμητέα από πολλούς λόγω της χρονικής εγγύτητας προς την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά πάντα με τον αστερίσκο των σημαντικών πιθανοτήτων για μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Η δεύτερη είναι την Κυριακή 27 Απριλίου, ενώ η τελευταία και μεταγενέστερη επιλογή είναι την Κυριακή 5 Μαϊου. Ρόλο σε αυτά τα δεδομένα παίζει, από τη μια πλευρά, η παρέλαση των ελληνικών σωματείων στη Φιλαδέλφεια, η οποία έχει ήδη καθοριστεί για τις 6 Απριλίου, και, από την άλλη, το Πάσχα, το οποίο θα γιορταστεί την Κυριακή 20 Απριλίου, αποκλείοντας και την 13η Απριλίου, ως Κυριακή των Βαΐων.

Τέλος, ο Φίλιπ Κρίστοφερ, επανέλαβε την παραίνεσή του για διεξαγωγή ενιαίων εκλογών στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την επαναφορά της διοικητικής ομαλότητας, μετά από τέσσερα χρόνια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να συσταθεί μια ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου, να ταυτοποιήσει τους Συλλόγους και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για εκλογές.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου