Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Γράμμα από το Λονδίνο: Θέλει να ρίξει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας;

 Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024  Χριστός Ανέστη

Οσο και αν θέλουν να την κρύψουν οι διάφοροι πονηροί, η αλήθεια πάντα στο τέλος λάμπει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πολύ μικρός αριθμός των αποδήμων που ενεγράφη στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αποδεικνύει ότι οι πολιτικές της Αθήνας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Απόδημο Ελληνισμό έχουν αποτύχει.

Το διατύπωσε αυτό πολύ ευγενικά ο σύμβουλος έκδοσης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης με το σχόλιό του «Γιατί εγγράφηκαν τόσο λίγοι απόδημοι να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές;», την Πρωτομαγιά, στον «Εθνικό Κήρυκα». Τα βάζει με «νονούς» και τον συγχαίρουμε για το θάρρος του. Αυτά που έγραψε όμως εμείς θέλουμε να τα πούμε με λίγο πιο διαφορετικά λόγια.

Γιατί οι Ελληνομερικανοί γυρίζουν την πλάτη τους στην επίσημη Ελλάδα, τη στιγμή που πλυμμυρίζουν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις παρελάσεις τους τη Νέα Υόρκη, γεμίζουν κάθε χρόνο τις ελληνικές παραλίες και την υπόλοιπη Ελλάδα και ονειρεύονται να επιστρέψουν στη γαλήνη του χωριού και της πόλης από την οποία ξεκίνησαν οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους;

Στις ΗΠΑ ο αριθμός που θα κάνει χρήση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου για την οποία έδωσε μάχη η σημερινή κυβέρνηση της Αθήνας και κυνήγησαν με πάθος τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι προσβλητικός, μόνο 3.857. Αυτό σημαίνει ότι έπιασε τόπο η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και ολόκληρης σχεδόν της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, ή απλώς οι ομογενείς γυρίζουν την πλάτη τους στην Ελλάδα; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιτέλους βλέπουμε χειροπιαστά και με συγκεκριμένα νούμερα τα αποτελέσματα της αποτυχημένης διαχρονικής ομογενειακής πολιτικής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως μέσω της Αρχιεπισκοπής Αμερικής;

Η ρίζα του κακού έγκειται στο γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία αδιαφόρησε σχεδόν πλήρως, «ένιψε τα χείρας της» σαν τον Πόντιο Πιλάτο και εκχώρησε την Ομογένεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, που στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει συμβολικά το ρόλο των Φαρισαίων που παρέδωσαν τον Χριστό στο σταυρό. Με άλλα λόγια, επειδή η ελληνική Πολιτεία δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της έναντι των ομογενών, στην ουσία ενθαρρύνει την Ορθόδοξη Εκκλησία και μέσω αυτής την Ουάσιγκτον και την Αγκυρα, να γεμίσουν το κενό που η ίδια δημιουργεί. Θεωρούμε ότι σήμερα το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θέλουν να ελέγχουν την ελληνοαμερικανική κοινότητα πρώτιστα προς όφελος των ιδίων.

Το υπουργείο

Για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όλα είναι γνωστά και θα γράψουμε τρεις μόνο προτάσεις. Οι διπλωμάτες μας αυτοακυρώνονται γιατί προσλαμβάνονται στο υπουργείο τους με εξετάσεις που διοργανώνουν οι ίδιοι και ελέγχονται από υπηρεσίες που αποτελούνται από τους ίδιους. Συνέπεια αυτής της ανωμαλίας είναι να επικρατούν στο χώρο τους το ρουσφέτι, η κομματικοποίηση, ο νεποτισμός, αλλά και η ακύρωση των όποιων προσπαθειών των ελληνικών κυβερνήσεων να διορθώσουν τα πράγματα στο εξωτερικό. Εσείς οι ταλαίπωροι ομογενείς που περιμένετε μήνες για να κλείσετε κάποιο ραντεβού στα προξενεία μη διανοηθείτε να αμφισβητήσετε το γεγονός ότι από την «πίσω πόρτα» εξυπηρετούνται κρυφά αυθημερόν όλοι οι διαπλεκόμενοι, οι φίλοι και οι γνωστοί των κρατούντων.

Η Εκκλησία

Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, η σημερινή κυβέρνηση της Αθήνας είδε σωστά το πρόβλημα και προσπάθησε την τελευταία στιγμή να απαλλάξει την Ομογένεια από τον ασφυκτικό κλοιό του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου που δεν της επιτρέπει να αναπνεύσει. Μέσω της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου ζήτησε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να τον διώξει από την Αμερική. Στην ουσία η ελληνική κυβέρνηση θέλησε να απομακρύνει τους ιερωμένους από την ηγεσία της Ομογένειας και να σταματήσει την οικονομική, κοινωνική και πνευματική της εκμετάλλευση προς όφελος ξένων δυνάμεων και συμφερόντων.

Οι κορυφαίοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής λειτουργούν σαν ατζέντηδες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και πιθανόν συμφερόντων ξένων κρατών. Δεν έχουν αφήσει σχεδόν ούτε έναν πλούσιο ομογενή στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και αλλού, που να μην τον έχουν πλησιάσει προσωπικά, να μην του έχουν υποσχεθεί ότι θα τον βοηθήσουν να κλείσει μεγάλες μπίζνες, αν δώσει τα λεφτά του και τις διασυνδέσεις του στην Αρχιεπισκοπή και στους ίδιους, υπό μορφήν δήθεν προσφορών προς την Εκκλησία.

Το αποτέλεσμα όμως της δραστηριότητας αυτής είναι να απομακρυνθεί σταδιακά από την Ελλάδα και να μετατραπεί η ομογένεια της Αμερικής σε ένα είδος ανεξάρτητου «Βατικανού», που ελέγχεται από την Αγκυρα και την Ουάσιγκτον, με ενδιάμεσους τους ιερωμένους που παίζουν τον ίδιο δουλικό ρόλο που έπαιζαν οι Πατριάρχες της Κωνσταντινούπολης επί τουρκοκρατίας. Κρατούν δηλαδή τους ομογενείς υποταγμένους και γονατιστούς μπροστά στους «σουλτάνους», προκειμένου να τρώνε οι ίδιοι και οι φίλοι τους με «χρυσά κουτάλια».

Νομίζετε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ «είδαν φως και μπήκαν» τυχαία στην Αρχιεπισκοπή του κ. Ελπιδοφόρου; Και βέβαια όχι. Την πόρτα την άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για να εκδικηθεί, και να κάνει προεκλογική ζημιά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θέλει να φέρει τους ομογενείς πιο κοντά στην Ελλάδα.

* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου