Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα στην Μητρόπολη Ζιμπάμπουε

 Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ. Την πρώτη γυναίκα που θα ιερουργεί έχει πλέον στο δυναμικό της η Ι.Μ. Ζιμπάμπουε, όπως ανέγραψε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr της Αθήνας.

Πρόκειται για την διακόνισσα Αγγελική η οποία χειροτονήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ.

«Στην αρχή ήμουν νευρική που πήγαινα στο ιερό, αλλά όταν ο μητροπολίτης Σεραφείμ με ευλόγησε να μπω στο ιερό ως μέρος της προετοιμασίας μου, αυτά τα συναισθήματα εξαφανίστηκαν και ένιωσα άνετα. Είμαι έτοιμη», ανέφερε η διακόνισσα, περιγράφοντας τα συναισθήματά της. Θετικά την υποδέχτηκε και η τοπική κοινότητα.

Οι δραστηριότητες της διακόνισσας Αγγελικής όπως και των μελλοντικών διακόνων στην Αφρική θα είναι λειτουργικές και ποιμαντικές αρμοδιότητες, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ αναγιγνώσκει τις προκαταρκτικές ευχές επί την μελλούσης διακόνισσας προτού εισέλθει στο Ιερό Βήμα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ROMFEA.GR

«Θα κάνει αυτό που κάνει ο διάκονος στη Λειτουργία και σε όλα τα μυστήρια στις Ορθόδοξες ακολουθίες μας. Τα συγκεκριμένα καθήκοντά της θα αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ενοριών στη Ζιμπάμπουε. Ένα από τα σημαντικότερα πεδία εργασίας της διακόνου ήταν η άσκηση των έργων αγάπης. Ήταν οι άγγελοι του ελέους και οι επισκέπτριες αδερφές των ασθενών, των πενθούντων και των φτωχών γυναικών, που τους μετέδιδαν τα δώρα της χριστιανικής αγάπης. Οι διακόνισσες επισκέφθηκαν τους φυλακισμένους χριστιανούς, προσφέροντάς τους ό,τι μπορούσαν», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Τονίζεται ότι σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος κ. Παντελεήμονα μας ελέχθη ότι επέκειτο να εκδοθεί επίσημο ανακοινωθέν από το Πατριαρχείο.

Σημείωση: Κείμενο και φωτογραφίες από Romfea.gr, Eθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου