Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Σφοδρά πυρά Τραμπ σε Δικαιοσύνη και Μπάιντεν

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΓΟΥΑΪΛΝΤΓΟΥΝΤ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε το Σάββατο στην Ακτή της Νέας Ιερσέης, όπου κατηγόρησε επανειλημμένως τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τις ποινικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «δίκη επίδειξης του Μπάιντεν». Οι προκείμενες δηλώσεις έγιναν λίγο πριν την πολυαναμενόμενη σημερινή κατάθεση του Μάικλ Κόεν (Michael Cohen) ενώπιον των ενόρκων.

Μιλώντας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Γουάιλντγουντ της Νέας Ιερσέης, ο Τραμπ χαρακτήρισε την υπόθεση των κρυφών χρημάτων «απάτη». Χλεύασε τον εισαγγελέα του Μανχάταν Αλβιν Μπραγκ (Alvin Bragg) ως « Χοντρό Αλβιν» και προσέβαλε τον δικαστή που επιβλέπει την υπόθεση ως «διεφθαρμένο» και «άκρως συγκρουσιακό».

«Οπως γνωρίζετε, ήρθα εδώ από τη Νέα Υόρκη, όπου αναγκάζομαι να υπομείνω μια δίκη επίδειξης του Μπάιντεν – όλα γίνονται από τον Μπάιντεν», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατακεραυνώνοντας τον Δημοκρατικό Πρόεδρο ως «εντελώς ηλίθιο», ο πρώην πρόεδρος ενώπιον του πλήθους χαρακτήρισε επανειλημμένα τις υποθέσεις εναντίον του ως πολιτικά υποκινούμενες. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Πρόεδρος «περιβάλλεται από φασίστες γύρω από το Οβάλ Γραφείο».

Απέφυγε το Σάββατο να αναφερθεί στους μάρτυρες ή τους ενόρκους της υπόθεσης, γνωρίζοντας πιθανότατα ότι οποιαδήποτε δημόσια επίθεση θα παραβίαζε την εντολή αποσιώπησης που επέβαλε ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν (Juan Merchan). Αλλά ο πρώην πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της δίκης που τον έχει απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό από την προεκλογική εκστρατεία.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Τραμπ από τότε που ξεκίνησε η δίκη πριν από σχεδόν έναν μήνα. Ομως, στις τελευταίες εκδηλώσεις, κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και του Μπάιντεν – σημειώνεται παρενθετικά ότι τελευταία συνεχείς και συχνά προσωπικές επιθέσεις εξαπολύει και εναντίον ενός άλλου αντιπάλου του για την προεδρία, του ανεξάρτητου υποψηφίου Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, γεγονός που πιθανόν μαρτυρά σχετική ανησυχία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η Λίζα Φέιγκαν (Lisa Fagan), εκπρόσωπος της πόλης Γουάιλντγουντ, δήλωσε στο «Associated Press» ότι εκτίμησε πως το πλήθος των παρευρισκομένων κυμαινόταν μεταξύ 80.000 και 100.000 ατόμων.

Ωρες πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση, χιλιάδες πιστοί του Τραμπ που φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Ποτέ δεν παραδινόμαστε» και κόκκινα καπέλα με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» συνωστίζονταν για να υποδεχτούν τον πρώην πρόεδρο.

«Ο απλός αμερικανικός λαός τον στηρίζει 100%», δήλωσε η Ντορίν Ο’Νιλ (Doreen O’Neill), μια 62χρονη νοσοκόμα από τη Φιλαδέλφεια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τραμπ μίλησε για μία ακόμη φορά για τα σύνορα, τις ανεμογεννήτριες και τα ηλεκτρικά οχήματα, την Κίνα και τους μετανάστες και συνέκρινε τον εαυτό του με τον διαβόητο γκάνγκστερ Αλ Καπόνε.

Επιτέθηκε στον πρόεδρο Μπάιντεν για τη δέσμευσή του να μην χορηγήσει όπλα στο Ισραήλ, αν αυτό εξαπολύσει επιθέσεις στη Ράφα. Και υποσχέθηκε να απελάσει κάθε ξένο φοιτητή που φέρνει «τζιχαντισμό ή αντισημιτισμό» στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Αμερικής είναι «εκ των έσω».

Ενώ ο Τραμπ έκανε προεκλογική εκστρατεία στην Ανατολική Ακτή, ο κ. Μπάιντεν απευθυνόταν σε δωρητές στη Δυτική Ακτή με σταθμούς για τη συγκέντρωση χρημάτων στο Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πηγές: «Associated Press», «politico.com», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου