Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Πανικό προκάλεσε η εισβολή ενός ενόπλου άνδρα στην εκκλησία στην πόλη Πάντοκ στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τον πάστορα έσωσε ο διάκονος Κλάρενς Μακάλιστερ που όρμησε πάνω στον 26χρονο και τον ακινητοποίησε

Πανικό προκάλεσε η εισβολή ενός ενόπλου άνδρα στην εκκλησία στην πόλη Πάντοκ στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ο ένοπλος προσπάθησε να πυροβολήσει τον πάστορα, αλλά μπλόκαρε το όπλο του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CBS News, ο 26χρονος Μπέρναρντ Πολάιτ εμφανίζεται να μπαίνει στον ναό Jesus’ Dwelling Place στη 1 μ.μ. την Κυριακή, ενώ ο πάστορας Γκλεν Τζέρμανι εκφωνεί το κήρυγμά του, και να τον σημαδεύει, χωρίς όμως να ακούγεται πυροβολισμός.

Το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον προτεστάντη ιερέα να σκύβει έντρομος και να τρέχει να καλυφθεί πίσω από τον άμβωνα, ενώ ο ένοπλος άνδρας συνεχίζει να κατευθύνεται προς το μέρος του, αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που ήρθε να κάνει.

Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή ο διάκονος Κλάρενς Μακάλιστερ ορμά πάνω στον 26χρονο και τον ακινητοποιεί, ενώ στη συνέχεια οι δύο άνδρες τον αφοπλίζουν μπροστά στην κάμερα που κατέγραφε τη λειτουργία. «Σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό» δήλωσε στο CBS News μετά το τρομακτικό περιστατικό ο Τζέρμανι, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι παρενέβη ο Θεός και μπλόκαρε το όπλο.

Τι ανέφερε ο ιερέας μετά το περιστατικό

Ακόμη, ο ιερέας χαρακτήρισε ήρωα τον διάκονο που έτρεξε να τον βοηθήσει χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ αποκάλυψε ότι μίλησε και με τον δράστη μετά τη σύλληψή του από τις Αρχές. «Μου είπε ότι τον επηρέασαν πνεύματα και ότι ήρθε στην εκκλησία επειδή ήθελε να σκοτώσει κάποιον», είπε χαρακτηριστικά για τον 26χρονο. Ο Πολάιτ, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα, είπε στον πάστορα ότι ακούει φωνές και του ζήτησε να τον συγχωρέσει.

Ο ιερέας περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο πώς ο δράστης του χαμογέλασε πριν προσπαθήσει να τον σκοτώσει μπροστά στα μάτια της 14χρονης κόρης του, η οποία παρακολουθούσε τη λειτουργία από τα στασίδια. « Αυτό που με πόνεσε περισσότερο ήταν να βλέπω τον πανικό της κόρης μου. Έπρεπε να φανώ δυνατός για εκείνη αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μένα», σημείωσε ο ιερέας.

Σύμφωνα με το CBS News, η αστυνομία ερευνά μια ανθρωποκτονία στο σπίτι όπου διέμενε ο Πολάιτ πριν τη σύλληψή του. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το έγκλημα και δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι υπεύθυνος ο συλληφθείς.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου