Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Μεγάλη και ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στην Αγγλία 4-2 την Άστον Βίλλα

Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαϊου, 2024 


Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του.
3 γκολ ο Αλ Καμπι
Σε μία εβδομάδα ο επαναληπτικός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Θρυλικό έπος, ένα βήμα από τον τελικό οι ερυθρόλευκοι

Η αρμάδα του Μεντιλίμπαρ έκανε ξανά την ποδοσφαιρική Ευρώπη να της υποκλιθεί, επικράτησε 4-2 της Άστον Βίλα στην Αγγλία και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Conference League.

Πραγματοποιώντας μυθική εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Άστον Βίλα στην Αγγλία και απέχει 90 λεπτά από την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Με τον Μεντιλίμπαρ να δίνει ρεσιτάλ απέναντι στον συμπατριώτη του Ουνάι Εμερι και τη συμπαράσταση δύο χιλιάδων και πλέον φίλων τους, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίωρο, δέχθηκαν την ισοφάριση στις αρχές του β’ μέρους, αλλά αντεπιτέθηκαν ξανά έφτασαν σε τρίτο γκολ και έφυγαν με τη σημαία ψηλά για τον επαναληπτικό του Φαλήρου. Το κερασάκι στην τούρτα πέτυχε ο Εσε στο 67′ με σουτ εκτός περιοχής!

Αποφασισμένος να αιφνιδιάσει μπήκε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός και λίγο έλειψε να το καταφέρει, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό κεφαλιά του Ιμπόρα ανάγκασε τον Ολσεν σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα εντός περιοχής, πάσαρε στον Τσικίνιο, αλλά εκείνος άργησε να εκτελέσει…

Τρία λεπτά αργότερα, πάντως, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Τζολάκη να βγάζει αντίδραση και να πετά τη μπάλα κόρνερ.

Μόλις στο 9′ η ομάδα του Εμερι βρήκε δίχτυα με κοντινή κεφαλιά του Μπέιλι, αλλά είχε προηγηθεί καθαρό επιθετικό φάουλ (τράβηγμα) επί του Ιμπόρα, κάτι που είδε και υπέδειξε άμεσα ο Ιταλός ρέφερι.

Στο 17ο λεπτό ο Ελ Καμπί πήρε υπέροχα τη μπάλα από τον Τσικίνιο, στο όριο της άμυνας και σκόραρε με το αριστερό, σε μια φάση που φάνηκε αρχικά ως οφσάιντ, αλλά το VAR ήρθε να ξεδιαλύνει την κατάσταση (σ.σ. τον κάλυπτε ο Κας) για το 0-1! Με τους φιλοξενούμενους, σωστά τοποθετημένους στο γήπεδο να παίζουν στα ίσια τους «Χωριάτες», το παιχνίδι έφτασε μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους.

Με τους γηπεδούχους σαστισμένους, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το… βιολί τους και στο 28′ βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Ελ Καμπί να χτυπά ξανά, έπειτα από κόψιμο του Ρέτσου, γρήγορη εναλλαγή Τσικίνιο, Ποντένσε και απίθανο σκάψιμο στον σκόρερ, ο οποίος έφερε τη μπάλα μπροστά του με το κεφάλι και πλάσαρε ιδανικά για το 0-2, μέσα σε αποθέωση!

Στο 39′ νέα κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού, με τον Φορτούνη να παίρνει τη μπάλα από δεξιά, να συγκλίνει, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τον Ορτέγκα τραυματισμένο και να κουτσαίνει στο τερέν, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Γουότκινς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με δυνατό πλασέ στη δεξιά γωνία του Τζολάκη, έπειτα από έξυπνη ασίστ του Ντιαμπί. Ηταν ένα ρίσκο που πήρε ο Μεντιλίμπαρ θέλοντας να πάει η ομάδα του στα αποδυτήρια χωρίς αλλαγή και δυστυχώς το πλήρωσε με τη μείωση του σκορ.

Με τον Ρίτσαρντς αντί του λαβωμένου Ορτέγκα επέστρεψαν οι Πειραιώτες για το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν αναμενόμενο επιχείρησαν να πιέσουν για την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν οργανωμένα, αλλά να μην αποφεύγουν τη ζημιά στο 52′. Ο Ντιαμπί βρέθηκε από πλάγια μέσα στην περιοχή, όλοι περίμεναν σέντρα, ωστόσο, εκείνος πέρασε τη μπάλα από την κλειστή γωνία του Τζολάκη που φέρει ευθύνη για το 2-2, όπως και ο Ρίτσαρντς που έφαγε 30άρα μπαλιά στην πλάτη, χωρίς να μπορέσει να ελέγξει την πορεία της.

Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε σε απλωμένο χέρι και ο Ιταλός διαιτητής έδειξε (ορθότατα) το σημείο του πέναλτι! Την ευθύνη πήρε ο Ελ Καμπί για να βάλει ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ την ώρα που η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά της Αστον Βίλα.

Πάνω που έφαγαν την τρίτη σφαλιάρα οι γηπεδούχοι, ακολούθησε κι άλλη, αυτή τη φορά από τον Εσε που πήρε τη μπάλα από αριστερά, σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα ακούμπησε στην πλάτη του Κόνσα, άλλαξε ελαφρώς πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα της αγγλικής ομάδας για τέταρτη φορά!

Από το πουθενά η Αστον Βίλα κέρδισε πέναλτι στο 82′, όταν ο Κάρμο δεν κατάφερε δύο φορές να απομακρύνει τη μπάλα και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ντουράν. Η αύρα του Τζολάκη, ωστόσο, επηρέασε τον Λουίζ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ, αφού προηγουμένως ακούμπησε το δεξί δοκάρι.

Τ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου