Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Βουπρασία: Βραστή προβατίνα… έστειλε 37 άτομα στο κέντρο υγείας!

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Τι δηλώνουν στην «Π» ο πρόεδρος και ο Ιερέας του χωριού.

Σε… «εφιάλτη» μετατράπηκε το πανηγύρι στο χωριό Νεάπολη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με περισσότερους από  30 κατοίκους να καταλήγουν στο κέντρο υγείας με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Οι κάτοικοι του χωριού που συμμετείχαν στο εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά το γεύμα, παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Είναι χαρακτηριστικό πως για επτά ολόκληρες ώρες το Κέντρο Υγείας της Βάρδας δεχόταν κόσμο με έντονα συμπτώματα και πόνους στην κοιλιά μετά το γεύμα που έφαγαν στο πανηγύρι.

Τα 37 άτομα που προσβλήθηκαν από τροφική δηλητηρίαση, κατανάλωσαν το ίδιο φαγητό, βραστό κρέας, προβατίνα  και γλυκά… Και στους 37 χορηγήθηκαν φάρμακα και οροί, είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον Ιερέα του χωριού, τον π. Γεώργιος Αθανασόπουλος ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι «…κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως και τί συνέβη… Τα εδέσματα, δεν ήταν μόνο το κρέας… Είχε γλυκά κι άλλα διάφορα… Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ… Είκοσι χρόνια κάνουμε το πανηγύρι. Τώρα τί έγινε, δεν μπορώ εγώ να ξέρω… Το κρέας, βράστηκε στο σπίτι μου, η παπαδιά μου η ίδια, το έπλυνε, το καθάρισε, το μαγείρεψε, το έβρασε και το πήγαμε στην εκκλησία. Έκανε και τρομερή ζέστη. Βάλαμε στο τραπέζι όλα τα γλυκά και τα φαγητά. Υπήρχαν και άτομα που έφαγαν από το βραστό κρέας και είπαν ότι δεν έπαθαν τίποτε».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης, τον κύριο Θεόδωρο Γκότση μας είπε πως «…έχουμε τον προστάτη μας τον Άγιο Γεώργιο, και μετά την εκκλησία έχουμε φαγητά και γλυκά… Κάθε χρόνο γίνεται αυτό και φέτος, πραγματικά, δεν ξέρω τί έγινε. Προφανώς κάποιο έντομο έκατσε στο φαγητό, άλλοι έλεγαν ότι έφταιγαν οι κατσαρόλες που βράσανε, αλλά όσοι έφαγαν από αυτό το κρέας, έπαθαν αυτό το πράγμα… Περίπου 30 άτομα πήγαν στο Κέντρο Υγείας… ίσως να είναι κι άλλοι… ».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου