Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 2.200 καθώς οι διαμαρτυρίες κατά του πολέμου στη Γάζα ταράζουν τα πανεπιστήμια

Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαϊου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν σε σχέση με τις διαμαρτυρίες σε πανεπιστημιουπόλεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα έχει πλέον ξεπεράσει τις 2.000. Το Associated Press έχει καταγράψει συλλήψεις σε 35 σχολεία από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στις 18 Απριλίου.

Φοιτητικές διαμαρτυρίες έχουν ξεπηδήσει σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ορισμένες οδήγησαν σε συμφωνίες με τους διοικητικούς υπαλλήλους να εξετάσουν τα αιτήματα των διαδηλωτών. Αλλά πιο συχνά οδήγησαν σε συλλήψεις αφού οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να διαλυθούν ή βανδάλισαν περιουσία της πανεπιστημιούπολης. Περισσότερες από 200 από τις συλλήψεις έγιναν στο UCLA, όπου η αστυνομία εκκαθάρισε τελικά έναν μεγάλο καταυλισμό  την Πέμπτη.

Αστυνομικοί εκκένωσαν την κρατική βιβλιοθήκη του Πόρτλαντ και συνέλαβαν 12 κυρίως μη φοιτητές

Η αστυνομία εκκένωσε μια βιβλιοθήκη στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον, την οποία είχαν καταλάβει από τη Δευτέρα φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι προχώρησαν σε δώδεκα συλλήψεις, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν φοιτητές.

Βρήκαν εκτεταμένα γκράφιτι στους τοίχους στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης, καθώς και έπιπλα στοιβαγμένα σε οδοφράγματα και κρύπτες με εργαλεία και μπαλόνια μπογιάς. Η αστυνομία του Πόρτλαντ αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο από τις συλλήψεις έγιναν έξω από τη βιβλιοθήκη, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Οι διαδηλωτές χτύπησαν κατσαρόλες και τηγάνια και απέκλεισαν για λίγο την είσοδο σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

Οι Ρεπουμπλικανοί της Καλιφόρνιας ζητούν την απόλυση των επικεφαλής των πανεπιστημίων που επέτρεψαν την κλιμάκωση των διαδηλώσεων

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών της Καλιφόρνιας κατηγόρησαν τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, λέγοντας ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους Εβραίους φοιτητές και ότι θα έπρεπε να είχαν αποτρέψει τις διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη κατά του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς να κλιμακωθούν σε «ανομία και βία».

Ζητούν τώρα την απόλυση των ηγετών πανεπιστημίων όπως το UCLA, όπου περισσότερα από 200 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, και το Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνιας, Humboldt, όπου περισσότερα από 30 άτομα συνελήφθησαν νωρίς την Τρίτη. Πιέζουν επίσης για μια πρόταση που θα περικόψει τις αμοιβές των πανεπιστημιακών διοικήσεων.

«Έχουμε ένα σωρό ανθρώπους σε αυτά τα πανεπιστήμια που παίρνουν εξαψήφιους μισθούς και αυτοί έμειναν αμέτοχοι και δεν έκαναν τίποτα», δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της Συνέλευσης, Τζέιμς Γκάλαχερ.

«Πρέπει να υπάρξει λογοδοσία».

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Μπράιαν Τζόουνς δήλωσε ότι οι φοιτητές που κρίνονται υπεύθυνοι για τη βία θα πρέπει να αποκλείονται από τη λήψη χρηματοδοτούμενων από την πολιτεία οικονομικών ενισχύσεων.

«Δεν έχετε το δικαίωμα να βάφετε κτίρια με σπρέι, να σπάτε παράθυρα, να προκαλείτε ζημιές στις εγκαταστάσεις και να κρατάτε ομήρους άλλους φοιτητές», δήλωσε ο Τζόουνς.

Οποιεσδήποτε τέτοιες προτάσεις θα χρειάζονταν την έγκριση των Δημοκρατικών νομοθετών, οι οποίοι διαθέτουν την υπερπλειοψηφία και στα δύο σώματα του πολιτειακού Καπιτωλίου.

Πηγή: A P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου