Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Κακάο: Αγγίζει το 20% η άνοδος των τιμών

Πεμπτη, 9 Μαΐου, 2024.Το μεγαλύτερο ράλι από το 1999

Aνοδικά κινείται το κακάο  στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας το μεγαλύτερο ράλι από το 1999, καθώς η αστάθεια συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά που πλήττεται από σοβαρές ελλείψεις.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκαν έως και 5,4% την Τετάρτη και βρίσκονται σε πορεία διήμερης ανόδου άνω του 19%, αντιστρέφοντας την τεράστια πτώση της περασμένης εβδομάδας από το πρόσφατο υψηλό ρεκόρ. Οι τιμές εκτοξεύονται αφού η άνοδος του κακάο φέτος αύξησε τις απαιτήσεις περιθωρίου κέρδους, γεγονός που ώθησε τους εμπόρους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και αποστράγγισε τη ρευστότητα.

Κακάο: Πάνε πίσω οι παραγγελίες – Τι συμβαίνει στις αγορές

Από την πλευρά της προσφοράς, ενώ η πρόσφατη βροχή στη Δυτική Αφρική μείωσε τις ανησυχίες για τη μεσαία καλλιέργεια, οι αγρότες ανησυχούν για ζημιές που προκλήθηκαν από προηγούμενη ζέστη, σύμφωνα με το The Hightower Report. Η κακή συγκομιδή στην κρίσιμη περιοχή έχει αφήσει τον κόσμο να αντιμετωπίζει ένα ακόμη ετήσιο έλλειμμα. Τα αποθέματα κακάο που διατηρούνται στα λιμάνια των ΗΠΑ μειώνονται επίσης και βρίσκονται σε χαμηλό τριετίας.

Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις προμήθειες της Δυτικής Αφρικής που έχουν καθυστερήσει λόγω των καθυστερήσεων της συγκομιδής. Ο κορυφαίος παραγωγός της Ακτής Ελεφαντοστού δήλωσε ότι μπορεί να αποζημιώσει τους εξαγωγείς για τις συμβάσεις που ανατέθηκαν, αλλά όχι για την πλήρη χωρητικότητα που αναζητούν οι φορτωτές, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη. Ζητήθηκε από τους αποστολείς να προχωρήσουν σε συμβόλαια λόγω ελλείψεων, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν περισσότερα για τα φασόλια αφού η Ακτή Ελεφαντοστού αύξησε τις ρυθμιζόμενες τιμές.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου