Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Διορία σε Chevron μέχρι τέλος Μαρτίου 2024 για ανάπτυξη του “Αφροδίτη”

Τρίτη, 12-12-2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.  Διορία μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2024 για παρουσίαση πρότασης για «βέλτιστο» σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» έδωσε το Υπουργείο Ενέργειας στη διαχειρίστρια του κοιτάσματος, Chevron.

Υπενθυμίζεται πως η Chevron είχε ζητήσει παράταση σε ό,τι αφορά την συμμόρφωση με το ορόσημο της έναρξης της τεχνοοικονομικής μελέτης (FEED) για την ανάπτυξη του κοιτάσματος, προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού με την κυπριακή Κυβέρνηση ένα «βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NewMed, εκ των εταίρων στην κοινοπραξία του «Αφροδίτη» στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, «στις 8 Δεκεμβρίου λήφθηκε απάντηση του Υπουργού, στην οποία μεταξύ άλλων, εξουσιοδότησε τον διαχειριστή να υποβάλει μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2024, πρόταση για ένα βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης, τέτοιο που αν ο Υπουργός το εγκρίνει, η ημερομηνία συμμόρφωσης με το ορόσημο (της έναρξης της μελέτης FEED) θα παραταθεί στη βάση της διακριτικής ευχέρειας του Υπουργού».

Δημοσιεύματα φέρουν την Chevron να ζήτησε παράταση της περιόδου συμμόρφωσης με το ορόσημο για περίοδο 12 μηνών.

Όπως είχαν δηλώσει έγκυρες πηγές στο ΚΥΠΕ, το Υπουργείο δίνει κάποια χρονική περίοδο στη Chevron να υποβάλει τις θέσεις της αναφορικά με την επικαιροποίηση του πλάνου ανάπτυξης του 2019, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσον θα παραχωρήσει παράταση στην υλοποίηση του οροσήμου της έναρξης του FEED.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου