Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

«Λουκέτο» στο τουρκικό πρωτάθλημα μετά την γροθιά του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού στον διαιτητή του αγώνα με τη Ρίζεσπορ

Τρίτη, 12-12-2023

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού - Ο Ερντογάν αποβάλλει από το κόμμα τον Φαρούκ Κοτζά - Παραιτείται από τη διαιτησία ο Χαλίλ Ομούτ Μελέρ - Συγγνώμη ζήτησε η ομάδα - Δείτε βίντεο

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί ανακοίνωσε ότι οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ' αόριστον μετά την επίθεση του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτζά, στον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ.

«Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες που τους αρμόζουν κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του Ομίλου, οι διευθυντές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ' αόριστον», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, ο οποίος επιτέθηκε στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, συνελήφθη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα κατά των υπευθύνων για την επίθεση στον διαιτητή.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο Ταγίπ Ερντογάν, που μεταξύ άλλων σχολίασε πως «αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό».

Στο μεταξύ και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής και πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτζά, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό όργανο με αίτημα διαγραφής από το κυβερνών κόμμα και ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Αποφάσεων και Διοίκησης.

Η Ανκαραγκιουτσού πριν από μερικά λεπτά εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, όπου και απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του προέδρου της. «Είμαστε λυπημένοι για το περιστατικό. Ζητούμε συγγνώμη από το τουρκικό ποδοσφαιρικό κοινό και ολόκληρη την αθλητική κοινότητα για το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε μετά τον αγώνα της», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο διαιτητής  Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, φέρεται να είπε σε όσους τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο οπου νοσηλεύεται ότι θα παραιτηθεί από τη διαιτησία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου:

"Καταδικάζουμε σθεναρά την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση στον Χαλίλ Ουμέτ Μελέρ, τον διαιτητή του αγώνα με άδεια
FIFA, από εγκληματίες μετά τον αγώνα της Super League που έγινε μεταξύ της Ανκαραγκιουτσού και της Ρίζεσπορ. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πολύτιμο διαιτητή μας.

Σήμερα, αυτή η επίθεση δεν έγινε μόνο κατά του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ. Σήμερα, αυτή η απάνθρωπη και απεχθής επίθεση έγινε εναντίον όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρκικού ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι έχουν στοχοποιήσει διαιτητές και ενθάρρυναν εγκλήματα κατά των διαιτητών είναι συνένοχοι σε αυτό το απεχθές έγκλημα.

Οι ανεύθυνες δηλώσεις προέδρων συλλόγων, διευθυντών, προπονητών και τηλεοπτικών σχολιαστών που στοχοποιούν τους διαιτητές άνοιξαν το δρόμο για αυτήν την άθλια επίθεση σήμερα. Όποιος αναφέρει συνεχώς κάποια γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια σαν να συνέβησαν σήμερα, ευθύνεται για αυτήν την ασχήμια.

Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του συλλόγου, οι προπονητές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ' αόριστον.
Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό.

Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου