Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Μπελέρης: Διακόπηκε η δίκη του Φρέντι Μπελέρη – "Ψάχνουν" να βρουν τους μάρτυρες κατηγορίας. Και ο Ράμα... θέλει να μπει στην ΕυρωπαΙκή Ένωση!

 Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2023

Κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας που αναζητά το δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση Μπελέρη - Προγραμματίστηκε για τις 29 Δεκεμβρίου.

Διεκόπη ξανά η δίκη του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και προγραμματίστηκε για τις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα (19/12) δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας που αναζητά το δικαστήριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπελέρης είπε ότι οι εισαγγελείς έχουν κατασκευάσει στοιχεία, τα έχουν εμφανίσει σαν να είναι ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις οι οποίες ήταν παράνομες.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως «έκλεισε» το ζήτημα των μαρτύρων κατηγορίας, δεν θα τους αναζητήσουν άλλο. Στις 29 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο ζήτησε να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

«Δεν κάνουμε κανέναν συμβιβασμό»

Εκ νέου αμετακίνητος για την υπόθεση Μπελέρη εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. ο Έντι Ράμα, μιλώντας στα μέλη της ειδικής ομάδας διαπραγματευτών της ενταξιακής πορείας της χώρας του προς την ΕΕ ανέφερε πως «μας εμπόδισαν άδικα (σ.σ. στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ), αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Είμαι πεπεισμένος ότι με τους γείτονές μας θα καταφέρουμε από κοινού να θέσουμε τους κύριους λόγους για αυτό το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε τη σημασία που έχει για τους γείτονές μας και για την οποία είμαστε σίγουρα διαθέσιμοι σε οτιδήποτε δεν επηρεάζει την διαδικασία εδραίωσης του νέου μας συστήματος δικαιοσύνης. Εδώ δεν υπάρχει κανένας πιθανός συμβιβασμός, όχι γιατί δεν τον θέλουμε εμείς, αλλά γιατί η δικαιοσύνη που εμείς θέλουμε είναι πιο πεισματάρα από εμάς.

Έχοντας πει όλα αυτά, το έργο μας θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από το πόσο θα χρειαστεί.

Δεν πρέπει να ανησυχείτε και πιστεύω ότι δεν θα χάσουμε χρόνο, καθώς θα βρούμε τη ”γλώσσα”, κάνοντας πάντοτε κατανοητό, όπως για κάθε θέμα δικαιοσύνης, ότι δεν κάνουμε κανέναν συμβιβασμό με κανέναν και για κανένα λόγο. Αυτό είναι πολύ σαφές για εμάς. Αλλά από την άλλη, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο και για ολόκληρη την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου