Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Οι άστεγοι στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% στο υψηλότερο αναφερόμενο ποσοστό

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν δραματική αύξηση κατά 12% των αστέγων στο υψηλότερο επίπεδο που έχει αναφερθεί, καθώς τα αυξανόμενα ενοίκια και η μείωση της βοήθειας για την πανδημία του κορωνοϊού συνδυάστηκαν για να καταστήσουν τη στέγαση απρόσιτη για περισσότερους Αμερικανούς, δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Περίπου 653.000 άνθρωποι ήταν άστεγοι, οι περισσότεροι από τότε που η χώρα άρχισε να χρησιμοποιεί την ετήσια επιτόπια έρευνα το 2007. Το σύνολο στην καταμέτρηση του Ιανουαρίου αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 70.650 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η τελευταία εκτίμηση δείχνει ότι οι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι για πρώτη φορά ήταν πίσω από μεγάλο μέρος της αύξησης.

Η αύξηση των οικογενειακών αστέγων τερμάτισε μια πτωτική τάση που ξεκίνησε το 2012.

«Για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης, δεν αποτελεί έκπληξη», δήλωσε η Αν Ολιβα (Ann Oliva), διευθύνουσα σύμβουλος της «National Alliance to Endlessness», μιας ομάδας υπεράσπισης.

Επιστρέφοντας στην πρώτη έρευνα του 2007, οι ΗΠΑ σημείωσαν στη συνέχεια σταθερή πρόοδο για περίπου μια δεκαετία στη μείωση του πληθυσμού των αστέγων, καθώς η κυβέρνηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση των επενδύσεων για την προσέλκυση βετεράνων στη στέγαση. Ο αριθμός των αστέγων μειώθηκε από περίπου 637.000 το 2010 σε περίπου 554.000 το 2017.

Αστεγοι κοιμούνται στο τρένο στον τερματικό σταθμό στην Coney Island Stillwell Avenue του υπογείου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Frank Franklin II, File

Οι αριθμοί ανήλθαν σε περίπου 580.000 στην καταμέτρηση του 2020 και παρέμειναν σχετικά σταθεροί τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς το Κογκρέσο ανταποκρίθηκε στην πανδημία του Covid-19 με επείγουσα βοήθεια ενοικίασης, πληρωμές τόνωσης, βοήθεια σε πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις και προσωρινό μορατόριουμ έξωσης.

Ο Τζεφ Ολιβετ (Jeff Olivet), εκτελεστικός διευθυντής του Διυπηρεσιακού Συμβουλίου των ΗΠΑ για τους Αστέγους, μιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, είπε ότι η πρόσθετη βοήθεια «συγκράτησε την αύξηση των αστέγων που βλέπουμε τώρα». Είπε ότι πολλοί παράγοντες κρύβονται πίσω από το πρόβλημα.

«Οι πιο σημαντικές αιτίες είναι η έλλειψη οικονομικών κατοικιών και το υψηλό κόστος στέγασης που έχουν αφήσει πολλούς Αμερικανούς να ζουν το μισθό τους και μια κρίση μακριά από την έλλειψη στέγης», είπε η Ολιβετ.

Στο πλαίσιο της συνολικής αύξησης, η έλλειψη στέγης μεταξύ των ατόμων αυξήθηκε κατά σχεδόν 11%, στους βετεράνους κατά 7,4% και στις οικογένειες με παιδιά κατά 15,5%.

Οι άνθρωποι που ταυτίζονται ως μαύροι αποτελούν περίπου το 13% του πληθυσμού των ΗΠΑ, αλλά αποτελούν το 37% όλων των ανθρώπων που βιώνουν έλλειψη στέγης. Οι άνθρωποι που ταυτίζονται ως Ισπανόφωνοι ή Λατίνοι αποτελούν περίπου το 19% του πληθυσμού, αλλά αποτελούν περίπου το 33% όσων βιώνουν έλλειψη στέγης. Επίσης, περισσότερο από το ένα τέταρτο των ενηλίκων που βιώνουν έλλειψη στέγης ήταν άνω των 54 ετών.

«Αssociated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου