Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Microsoft: Στο στόχαστρο της Ε.Ε. για την εξαγορά της Activision Blizzard

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2023

Επιστολή με ανησυχίες για τη συμφωνία προτίθενται να αποστείλουν οι Βρυξέλλες

OT.gr NewsroomΣτο στόχαστρο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τεθεί η συμφωνία της Microsoft για εξαγορά της Activision Blizzard αντί του ποσού των 69 δισ. δολαρίων, καθώς εξετάζει αν η συμφωνία παραβιάζει τους νόμους κατά του μονοπωλίου.

Σύμφωνα με πηγές με γνώση επί του θέματος, οι ευρωπαϊκές αρχές προσανατολίζονται στο να αποστείλουν επιστολή με προειδοποίηση στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό τις επόμενες εβδομάδες, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την απόκτηση της κατασκευάστριας του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty».

Η θέση της Microsoft είναι ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξαλείψει όποιες ανησυχίες υπάρχουν. «Ο στόχος μας είναι να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερο κόσμο και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει αυτόν τον στόχο», δηλώνει η εταιρεία.

Από τον Ιανουάριο του 2021 όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία στην προσπάθεια της Microsoft να ισχυροποιήσει τη θέση της έναντι των ανταγωνιστριών της Tencent και Sony, οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εκφράσει τον έντονο σκεπτικισμό τους. Στις ΗΠΑ μάλιστα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο ούτως ώστε να μπλοκάρει τη συμφωνία. Επί του παρόντος το «πράσινο φως» έχει εξασφαλίσει η συμφωνία δίχως όρους, στις Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Σερβία.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία δηλώνει διατεθειμένη να προβεί σε διορθωτικά μέτρα στην προσπάθειά της τόσο να αποφύγει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στις αρχές, όσο και για να μην τραβήξει εις μάκρον η διαδικασία εξέτασης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Microsoft ήρθε σε συμφωνία με την ιαπωνική Nintendo, για να της διαθέτει το «Call of Duty» σε βάθος δεκαετίας στις κονσόλες, δηλώνοντας παράλληλα ότι προτίθεται να συνάψει παρόμοιες συμφωνίες και με τη Sony.  Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου