Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ – Gallup: Οι «Ρεπουμπλικάνοι» περισσότεροι από τους «Δημοκρατικούς» για πρώτη φορά μετά το 1991

 Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, 2023

Για πρώτη φορά έπειτα από 32 χρόνια, οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι «κλίνουν» προς την παράταξη των Ρεπουμπλικάνων είναι περισσότεροι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gallup.

ΗΠΑ – Gallup: Οι «Ρεπουμπλικάνοι» περισσότεροι από τους «Δημοκρατικούς» για πρώτη φορά μετά το 1991

Για πρώτη φορά έπειτα από 32 χρόνια, οι ψηφοφόροι που κλίνουν προς την παράταξη των Ρεπουμπλικάνων είναι περισσότεροι από όσους κλίνουν προς την παράταξη των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με στοιχεία δημοσκόπησης (U.S. Political Preferences) που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία σφυγμομετρήσεων Gallup, οι Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται σε ποσοστό 45% ως Ρεπουμπλικάνοι ή ως κλίνοντες προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ενώ, συγκριτικά, το 44% δηλώνει ότι ανήκει ή ότι βρίσκεται πολιτικά πιο κοντά στους Δημοκρατικούς.

«Θεωρείτε τον εαυτό σας Ρεπουμπλικάνο, Δημοκρατικό ή ανεξάρτητο; Κλίνετε περισσότερο στο Δημοκρατικό ή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα;»: αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν όσοι συμμετέχουν διαχρονικά σε αυτήν τη σφυγμομέτρηση.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Gallup, η τελευταία φορά που τα δύο κόμματα στις ΗΠΑ ήταν τόσο κοντά το ένα στο άλλο ήταν το 2011. Έκτοτε, οι Δημοκρατικοί βγήκαν μπροστά με ένα προβάδισμα τουλάχιστον τριών ποσοστιαίων μονάδων το οποίο δείχνει όμως τώρα πια να έχει χαθεί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η τελευταία φορά που οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν μπροστά σε αυτού του τύπου τη δημοσκόπηση ήταν το 1991, με ποσοστό τότε 48% έναντι 44%.

Τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η Gallup βασίζονται σε όσα προέκυψαν ως δεδομένα μέσα από τηλεφωνικές συνεντεύξεις με περισσότερους από 10.000 ενήλικες στις ΗΠΑ το 2022. Η Gallup από την πλευρά της, στο πλαίσιο αυτής της σφυγμομέτρησης, ρωτά τους Αμερικανούς εάν αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά ως Ρεπουμπλικάνοι, Δημοκρατικοί ή ανεξάρτητοι. Όσοι δηλώσουν «ανεξάρτητοι» ερωτώνται εν συνεχεία εάν κλίνουν περισσότερο προς το Δημοκρατικό ή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου