Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Στις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου – Θα πάρει την πολυπόθητη δήλωση έγκρισης για τα F-16;

 Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2023

Άραγε θα πουλήσει την Ελληνική Ομογένεια ο “sleeping Joe”;  Αρκετοί ομογενείς είχαν εναποθέσει πολλά στον Δημοκρατικό Πρόεδρο.  Γιατί όμως;  Ο κάθε αρχηγός κράτους κοιτάζει τα συμφέροντα της χώρας του.  Αλλά, εμείς… Είμαστε ρομαντικοί και τους αποκαλούμε φιλέλληνες.  Ώρα να πάρουν φιλελληνικά μαθήματα οι προπαγανδιστές/ρομαντικοί.  Με άλλα λόγια, πάμε πάλι στο ρητό:  "Έχεις νύχια να ξυστείς".  Όσο για το Ελληνικό λόμπι… τώρα…  Εισπράττουν $$$ χωρίς να αποδίδουν. 

Πλησιάστε τους ομοσπονδιακούς βουλευτές και ομοσπονδιακούς γερουσιαστές, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους και απαιτήστε σαν ψηφοφόροι τους να ψηφίζουν υπέρ της Ελλάδας και αφήστε τους ρομαντισμούς.   paneliakos.com

Στις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου – Θα πάρει την πολυπόθητη δήλωση έγκρισης για τα F-16; | tovima.gr

Με υψηλές προσδοκίες στις βαλίτσες του σχετικά με την θέμα της πώλησης μαχητικών  F-16 έφτασε στην Ουάσιγκτον ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με υψηλές προσδοκίες στις βαλίτσες του σχετικά με την θέμα της πώλησης μαχητικών  F-16 έφτασε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας,  Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν.

Ο Τσαβούσογλου θα θέσει το ζήτημα των F-16 καθώς και αυτό της στάσης των ΗΠΑ σχετικά με την τήρηση των ισορροπιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την Τουρκία είναι τόσο η άρνηση του Κογκρέσου και κυρίως του Μπομπ Μενέντεζ για τα μαχητικά, αλλά και το ενδεχόμενο της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς η παραχώρηση αυτών των μαχητικών πέμπτης γενιάς θεωρείται ότι θα αλλάξει τελείως τις ισορροπίες υπέρ της Ελλάδας.  

Όσον αφορά τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, αναμένεται να δώσει μάχη προκειμένου να μην προχωρήσει πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους του τόνους ότι σκοπεύει να ασκήσει βέτο, καθώς είναι ένα δικαίωμα που διαθέτει ως πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ειδικότερα, δεσμεύτηκε για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσει να εμποδίζει την πώληση των πολεμικών αεροσκαφών έως ότου η Τουρκία αρχίσει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σταματήσει να απειλεί τους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ.

Βέβαια, η τουρκική πλευρά γνωρίζει πως οι ΗΠΑ θα θέσουν πολλά θέματα και θα διεκδικήσουν ξεκάθαρες θέσεις όσον αφορά τα ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι της συνάντησης είναι η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στον οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και στρατιωτικό τομέα.

Έντονη ανησυχία για τα  F-35

Την έντονη ανησυχία του σχετικά με τα ελληνικά F-35 εξέφρασε ο πρώην αρχηγός τουρκικής αεροπορίας Αμπιντίν Ουνάλ  σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει αεροπορική υπεροχή το 2025-2026.

«Τα ελληνικά Rafale, F-16 VIPER, αλλάζουν τα δεδομένα. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε άμεσα τα δικά μας F-16. Tα ελληνικά F-35 θα μας βλέπουν ήδη πριν τα δούμε εμείς» αναφέρει  ο Ουνάλ.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο  Ουνάλ δήλωσε: «Εάν αποτύχει το σχέδιο μας για την αγορά 40 νέων αεροσκαφών F-16 με δυνατότητα VIPER και τον εκσυγχρονισμό των 80 αεροσκαφών μας F-16, που βρίσκονται στο απόθεμά μας, και η Ελλάδα πραγματοποιήσει και τα τρία σχέδια, δηλαδή ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό F-16 και την αγορά των Rafale και αγοράσει και τα F -35, τότε στην περίπτωση αυτή όταν φτάσουμε στο 2025-2026, η ελληνική πλευρά σε μαχητικά αεροσκάφη θα έχει το πάνω χέρι το πλεονέκτημα σε μαχητικά αεροσκάφη.

Τα  F-35 λόγω της δυνατότητας χαμηλής ορατότητας, με βλέπει εκείνος πριν  τον  δω εγώ… Αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα στο περιβάλλον της αεροπορικής εκστρατείας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου