Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Τίμησαν τον απελθόντα πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φλόριδας

 Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2023

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Τιμητικό δείπνο για τον απελθόντα πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μιχάλη Αλεξάνδρου, παρέθεσε η οργάνωση αυτές τις μέρες στο πολυτελές και ιστορικό «Safety Harbor Resort and Spa» σε ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών για τη μέχρι σήμερα προσφορά του.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Λουκάς Τσώκος, μίλησε με επαινετικά λόγια για τον τιμώμενο τέως πρόεδρο κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος, όπως τόνισε, «με την όλη του παρουσία κοσμεί την ελληνική ομογένεια εδώ και σε θεσμικό επίπεδο αναβαθμίζει  την Ομοσπονδία».

Ο κ. Τσώκος πρόσθεσε ότι ο κ. Αλεξάνδρου «αφήνει ένα κενό», αλλά υπάρχει ικανοποίηση όταν δίδεται η σκυτάλη στις νεότερες γενιές, με τις οποίες εξασφαλίζεται η συνέχεια, που είναι απαραίτητη.

Αναφορά έκανε και στη νέα ιδιότητα που έχει ο κ. Αλεξάνδρου ως στέλεχος στην Ακαδημία Πλάτωνα, υπογραμμίζοντας ότι με τον συγκερασμό αυτών των δύο, μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα και να συνεχίσει στην κατεύθυνση που χάραξε.

Συνεχάρη, παράλληλα, την Ομοσπονδία για το έργο της το οποίο πρέπει να συνεχίσει.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Λουκάς Τσώκος, μιλά στους αντιπροσώπους σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας Φλόριδας κατά τον τιμητικό δείπνο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Ο κ. Τσώκος μίλησε, με την ευκαιρία αυτή, για τη σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας. Στον τομέα αυτό έχουν γίνει πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα, συμπλήρωσε. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε, πάση θυσία, για τους νεότερους, και για τα παιδιά, κυρίως, τη δυνατότητα να μάθουν τα Ελληνικά και να μπορέσουν να έχουν μια επαφή με την Ελλάδα, όχι απλώς ως μια μακρινή ανάμνηση της καταγωγής της οικογένειάς τους, αλλά ως ένα ζωντανό πράγμα το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο στη δική τους ζωή στο μέλλον».

Σχετικά, ο γενικός πρόξενος εστίασε στο πρόγραμμα Study in Greece χαρακτηρίζοντάς το πάρα πολύ σημαντικό, γιατί δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, φοιτητές, να πάνε και να ζήσουν για ένα διάστημα στην Ελλάδα. Είπε δε ότι τα ελληνικού ενδιαφέροντος σχολεία τσάρτερ μπορούν να λειτουργήσουν ως προπομποί αυτής της δυνατότητας.

Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά και στην Αρχιμήδειο Ακαδημία που λειτουργεί με επιτυχία στο Μαϊάμι και διαθέτει μάλιστα και Λύκειο, με δίωρο καθημερινό πρόγραμμα Ελληνικών και πολυάριθμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ευχήθηκε, τέλος, να δημιουργήσουν Λύκειο και η Ακαδημία Πλάτωνα και η Αθηναϊκή Ακαδημία.

«Βασική είναι η ενότητα του Ελληνισμού, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να υπάρχουν διαφορές», κατέληξε ο κ. Τσώκος. «Το μήνυμά μου είναι το συλλογικό να είναι μπροστά από το εγώ του καθενός και η Ομοσπονδία να προσφέρει ακόμα περισσότερα».

Παρακολουθούν την ομιλία του τιμώμενου, Μιχάλη Αλεξάνδρου. Από αριστερά, οι: Λουκάς Τσώκος, γενικός πρόξενος, Νίκος Αντον, νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φλόριδας, Βάσω Αντον, σύζυγός του και Πηνελόπη Σάλμονς, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, που εδρεύει στην Τάμπα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Ο απελθών πρόεδρος κ. Αλεξάνδρου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ομοσπονδία θα λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, με την είσοδο σ’ αυτήν νέων. Σ’ αυτό θα συμβάλει και η δημιουργία της ιστοσελίδας της οργάνωσης, χάρις στην οποία προβάλλεται το έργο της.

Ο κ. Αλεξάνδρου υποστήριξε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι διάφορες επιτροπές της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων που έχει κάνει μεγάλο έργο, αλλά υπάρχει και η Επιτροπή Κοινωνικών Υπηρεσιών, με την οποία η οργάνωση έχει προσφέρει βοήθεια σε αρκετές περιπτώσεις οι οποίες δεν είναι γνωστές σε πολλούς.

Μία, επίσης, από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ομοσπονδία, είναι ο κατά καιρούς καθαρισμός διαφόρων δρόμων, όπως συνηθίζεται από διάφορους οργανισμούς και εταιρείες.

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε, εξάλλου, ότι η Ομοσπονδία απέφυγε μέχρι τώρα να πραγματοποιήσει δικές της χοροεσπερίδες, για να βοηθήσει τέτοιες εκδηλώσεις των διαφόρων ομογενειακών συλλόγων. «Είπαμε, λοιπόν, να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα», τόνισε και ανέφερε το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας για θεατρικές παραστάσεις τις οποίες οργάνωσε, που απέδωσαν μάλιστα και οικονομικά. Οι παραστάσεις αυτές, πρόσθεσε, πρέπει να συνεχιστούν. Και αναφέρθηκε σε εκείνες που ακολουθούν, παρατηρώντας ότι μπορεί να γίνουν μόνο από την Ομοσπονδία, ή σε συνεργασία με την Ακαδημία του Πλάτωνα.

Στα έσοδα της οργάνωσης, συνέχισε, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και δωρεές που έγιναν από διάφορους.

O κ. Αλεξάνδρου έκανε αναφορά και στο Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και αμφισβήτησε τις τελευταίες εκλογές που έκανε. «Δημιουργήσαμε εχθρούς», πρόσθεσε, «επειδή η Ομοσπονδία Φλόριδας έκανε κατά καιρούς διάφορες καταγγελίες κατά του Εθνικού Συμβουλίου».

Καταλήγοντας ευχήθηκε, καταχειροκροτούμενος, καλή επιτυχία στις μελλοντικές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Αντον, ευχαρίστησε τον κ. Αλεξάνδρου για την όλη προσφορά του στην οργάνωση και γενικότερα στην Ομογένεια και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, τονίζοντας  ότι επί των ημερών του αναβαθμίστηκε το έργο της οργάνωσης.

Ο κ. Αντον είπε ότι ο κ. Αλεξάνδρου έγινε η αιτία για «συμφιλίωση» της Ακαδημίας Πλάτωνα που διαθέτει εννέα σχολεία τσάρτερ ελληνικού ενδιαφέροντος, με την Ομοσπονδία Φλόριδας. Οι σχέσεις αυτών των δύο, ήταν για χρόνια «ταραγμένες», είπε.

Σχετικά, ο κ. Αλεξάνδρου υποστήριξε ότι «έγιναν πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές».

Είπε, επίσης, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πλάτωνα έχει υποσχεθεί να βοηθήσει τους συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας, όσο μπορεί. Στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας θα μπορούν να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις της οργάνωσης.

Ο κ. Αντον επέδωσε στον κ. Αλεξάνδρου τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση της όλης προσφοράς του.

Tην εκδήλωση άνοιξε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώτα Φραγκέδη η οποία, αφού αναφέρθηκε στον τιμώμενο και στον σημερινό πρόεδρο της οργάνωσης, ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους σωματείων-μελών που έδωσαν το «παρών» τους.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου