Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

ΗΠΑ: Κρατικό δάνειο 2,4 δισ. σε GM και LG Energy Solution για εργοστάσια μπαταριών

  Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας αναμένεται να δανειοδοτήσει την Ultium Cells LLC για την κατασκευή εγκαταστάσεων σε Οχάιο, Τενεσί και Μίσιγκαν

ΗΠΑ: Κρατικό δάνειο 2,4 δισ. σε GM και LG Energy Solution για εργοστάσια μπαταριών

Δάνειο-μαμούθ ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ τη Δευτέρα στην κοινοπραξία που έχουν συστήσει η General Motors και η LG Energy Solution ώστε να συμβάλει στη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου για τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου στο Reuters.

Η υπό όρους παροχή του δανείου στην Ultium Cells LLC για την κατασκευή εγκαταστάσεων στο Οχάιο, το Τενεσί και το Μίσιγκαν αναμένεται να κλείσει τους επόμενους μήνες και προέρχεται από το πρόγραμμα δανειοδότησης Advanced Technology Vehicles Manufacturing της κυβέρνησης, το οποίο δεν έχει εκδώσει κανένα νέο δάνειο από το 2010.

Το πρώτο δάνειο για μπαταρίες

Το εν λόγω πρόγραμμα παρείχε στο παρελθόν δάνεια στην Tesla, τη Ford Motor και τη Nissan για διάφορα επενδυτικά τους σχέδια. Όμως το συγκεκριμένο δάνειο στην κοινοπραξία των GM και LG Energy Solution είναι το πρώτο που θα δώσει το υπουργείο Ενέργειας για ένα έργο κατασκευής στοιχείων μπαταρίας στο πλαίσιο του προγράμματος οχημάτων.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει θέσει ως στόχο το 50% της παραγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έως το 2030 να είναι ηλεκτρικά ή plug-in ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα.

«Πρέπει να έχουμε ικανότητα κατασκευής οχημάτων αλλά και ικανότητα κατασκευής μπαταριών», δήλωσε ο Τζιγκάρ Σαχ, ο οποίος διευθύνει το γραφείο δανειακών προγραμμάτων του υπουργείου Ενέργειας, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η Ultium ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «οι εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν περισσότερες από 5.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε ευγνώμονες για την εξέταση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Ενέργειας για τα επόμενα βήματα».

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου