Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά θα τη μάθει

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε για άλλη μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις κατά τη διάρκεια της ειδικής εκπομπής της Τουρκικής Ραδιοφωνικής και Τηλεόρασης (TRT) στην Άγκυρα, Τουρκία στις 25 Ιουλίου 2022.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις κατά τη διάρκεια της ειδικής εκπομπής της Τουρκικής Ραδιοφωνικής και Τηλεόρασης (TRT) στην Άγκυρα, Τουρκία στις 25 Ιουλίου 2022.
ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Eκ νέου πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που ζητά η τουρκική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε για πολλοστή φορά την έντονη δυσαρέσκειά του για την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

«Είπα “έλα ας φάμε μαζί. Γευματίσαμε στο Αρχοντικό Vahdettin. Του είπα “ας μην μπλέξουμε τρίτους, ας αποκτήσουμε μία απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε”. Πέρασαν τρεις εβδομάδες. Μετά πήγε εκεί (σ.σ. ο Μητσοτάκης) και έκανε ό,τι και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: “Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο”… Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες της ασφάλειας μας. Λένε “μην τα δώσετε στην Τουρκία. Είναι πολιτικός όπως είμαι και εγώ. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν κάνετε οποιοδήποτε αρνητικό βήμα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω δυνατά πράγματα να πω στους ανθρώπους μου. Η (στρατιωτική) άσκηση της Εφέσου τους τρέλανε. Οι ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάννης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης .Θα το μάθει όμως».

Πηγή: TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου