Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τελέστηκε στη Νέα Υόρκη η κηδεία της Ιβάνα Τραμπ

Παρασκευή, 22-7-22

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Η Ιβάνα Τραμπ, είδωλο της μόδας της δεκαετίας του 1980 και επιχειρηματίας που βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει την αυτοκρατορία που τον οδήγησε στον δρόμο προς τον Λευκό Οίκο, έζησε μια «όμορφη ζωή», θυμάται ο πρώην πρόεδρος καθώς τα αγαπημένα της πρόσωπα της είπαν το τελευταίο αντίο, αποδίδοντάς της τις δέουσες τιμές, την Τετάρτη.

Ο πρώην Πρόεδρος ενώθηκε με όλα τα παιδιά του, καθώς και με συγγενείς και φίλους σε μια ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Μανχάταν για την κηδεία της Ιβάνα Τραμπ.

«Μια πολύ θλιβερή μέρα, αλλά ταυτόχρονα μια γιορτή μιας υπέροχης και όμορφης ζωής», έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Truth Social» πριν η πρώην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους, Μπάρον, κατευθυνθούν στην εκκλησία Σεντ Βίνσεντ Φερέρ, που βρίσκεται λίγα τετράγωνα από το σπίτι της Ιβάνα Τραμπ κοντά στο Σέντραλ Παρκ.

Τα τρία παιδιά της Ιβάνα και του Ντόναλντ Τραμπ -ο Ντόναλντ Τζούνιορ, η Ιβάνκα και ο Ερικ- στέκονταν με τον πατέρα τους και τις οικογένειές τους καθώς το φέρετρο σε χρυσό χρώμα μεταφέρθηκε από την εκκλησία. Ο Ερικ Τραμπ έβαλε για λίγο το ένα του χέρι γύρω από τους ώμους της αδερφής του καθώς εκείνη κρατούσε το χέρι ενός από τα μικρά παιδιά της, που κρατούσε ένα κόκκινο λουλούδι.

Η Τίφανι Τραμπ, κόρη του πρώην προέδρου και της δεύτερης συζύγου του, Μάρλα Μέιπλς (Marla Maples), παρευρέθηκε επίσης στην Λειτουργία, όπως και οικογενειακοί φίλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ζανίν Πίρο (Jeanine Pirro), συμπαρουσιάστριας του «The Five» του «Fox News» και του Τσαρλς Κούσνερ, προγραμματιστή ακινήτων και πεθερού της Ιβάνκα Τραμπ. Μεταξύ των πενθούντων ήταν και ο σχεδιαστής μόδας Ντένις Μπάσο (Dennis Basso), μακροχρόνιος φίλος της Ιβάνα Τραμπ.

Η Λειτουργία ήταν «μια κομψή, υπέροχη τελετή για την Ιβάνα Τραμπ», είπε ένας άλλος μακροχρόνιος φίλος, ο Κούρι Χέι (R. Couri Hay).

Η οικογένεια του Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η 73χρονη πέθανε στο σπίτι της. Οι Αρχές δήλωσαν ότι ο θάνατος ήταν ατύχημα, με αιτία μία αμβλεία πρόσκρουση στον κορμό της.

Το φέρετρο με τη σορό της Ιβάνα Τραμπ και από πίσω σύσσωμη η οικογένεια Τραμπ.(AP Photo/Julia Nikhinson)

Η Ιβάνα και ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1970 και παντρεύτηκαν από το 1977 έως το 1992. Τη δεκαετία του 1980, ήταν ένα ζευγάρι με δύναμη και έγινε πολύ γνωστή από μόνη της, αμέσως αναγνωρίσιμη με τα ξανθά μαλλιά της και τη λαμπερή της όψη.

Η Ιβάνα Τραμπ συμμετείχε επίσης στις επιχειρήσεις του συζύγου της, διαχειριζόμενη ένα από τα καζίνο του στο Ατλάντικ Σίτι και επιλέγοντας μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης.

Το πολύ προβεβλημένο διαζύγιό τους ήταν άσχημο, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν φίλοι μεταξύ τους. Η Ιβάνα Τραμπ ήταν ενθουσιώδης υποστηρίκτρια της προεδρικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και είπε ότι μιλούσαν σε τακτική βάση.

Μάλιστα την επεισοδιακή εκλογική αναμέτρηση, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποδεχόταν την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για νοθεία, είχε σχολιάσει η Ιβάνα τονίζοντας: «Να αποδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές και να συνεχίσει τη ζωή του.

«Δεν ξέρει να χάνει, δεν του αρέσει να χάνει, έτσι σκοπεύει να παλέψει και να παλέψει και να παλέψει», είχε δηλώσει ακόμη η Ιβάνα για τον πρώην σύζυγό της.

Η Ιβάνα Τραμπ γεννήθηκε στο Ζλιν της Τσεχίας τον Φεβρουάριο του 1949. Ηταν το μοναχοπαίδι του κατασκευαστή Μίλος Ζέλνισεκ και της συζύγου του Μαρί, η οποία εργαζόταν ως τηλεφωνήτρια. Μόλις η 18χρονη Ιβάνα πέρασε στο πανεπιστήμιο ερωτεύθηκε και παντρεύτηκε έναν Αυστριακό, τον Αλφρεντ Γουίνκλμαρτ. Ηταν εκπαιδευτής σκι και επί πολλά χρόνια οικογενειακός φίλος που φέρεται να της προσέφερε με τον γάμο αυτό αυστριακή υπηκοότητα και μία διέξοδο διαφυγής. Αν και διήρκησε λίγο, ο πρώτος της γάμος ήταν και το εισιτήριο που την οδήγησε στον Καναδά. Εκεί, τους πρώτους μήνες της νέας της ζωής αποφάσισε να αφιερωθεί στο αγωνιστικό σκι και παράλληλα κυνήγησε το όνειρό της: το μόντελινγκ.

Σε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για μία φωτογράφιση, το 1976, συνάντησε τον νεαρό επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ. Αν και όπως έχει αποκαλύψει στα βιβλία της δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, γοητεύτηκε από εκείνον, από «την εξυπνάδα και το χιούμορ του»!

Το ζευγάρι χώρισε το 1992, αφότου η Ιβάνα ανακάλυψε πως ο σύζυγός της την απατούσε με την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς, η οποία αργότερα έγινε η δεύτερη σύζυγός του και απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Τίφανι.

Το κερασάκι στην τούρτα της μετωπικής σύγκρουσης ήταν όταν την κλείδωσε έξω από το γραφείο της στο ξενοδοχείο το 1990. Το προηγούμενο βράδυ είχαν τσακωθεί για το προγαμιαίο συμβόλαιο και τους όρους του. Κατά τη διάρκεια της αντιδικίας τους, η Ιβάνα κατηγόρησε τον Τραμπ μέχρι κι ότι τη βίασε. Αργότερα απέσυρε την καταγγελία, λέγοντας ότι τα λόγια της δεν πρέπει να «ερμηνεύονται με κυριολεκτική ή ποινική έννοια… Εννοούσα ότι ένιωθα έλλειψη τρυφερότητας».

Οταν ο διακανονισμός του διαζυγίου οριστικοποιήθηκε το 1992, η Ιβάνα έλαβε τουλάχιστον 14 εκατομμύρια δολάρια και 650.000 ετησίως για την ανατροφή των παιδιών της. Μεταξύ άλλων απέκτησε και μία έπαυλη 45 δωματίων στο Κονέκτικατ, ένα διαμέρισμα στο Trump Plaza και τη χρήση της έπαυλης Mar-a-Lago στη Φλόριδα για έναν μήνα κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από «Πρώτο Θέμα» και «Νέα»

Στιγμιοτυπο από την κηδεία της Ιβάνα Τραμπ στη Νέα Υόρκη, 20 Ιουλίου 2022. (AP Photo/Julia Nikhinson)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου