Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Υπό ατμό ο Μαρτίνς. Πληροφορίες από τον Πειραιά αναφέρουν ότι έχει αρχίσει η αντίθετη μέτρηση για τον Πορτογάλο τεχνικό των Πρωταθλητών

«Φωτιά» έχουν πάρει όλα τα θέματα του Ολυμπιακού που προσπαθεί αφενός να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατόν το σοκ του εκκωφαντικού αποκλεισμού του από την Μακάμπι Χάιφα και αφετέρου να αναδιοργανωθεί αγωνιστικά με την πρόσληψη νέου προπονητή και την προσθήκη ποιοτικών ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές του και κυρίως στη θέση του ακραίου επιθετικού. Το κεφάλαιο που απασχολεί περισσότερο τους «ερυθρόλευκους» είναι αυτό του διαδόχου του Πέδρο Μάρτινς στην τεχνική ηγεσία με τις επαφές να είναι διαρκείς με αρκετούς ξένους προπονητές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στον Ολυμπιακό έχουν δημιουργήσει μια λίστα με τρεις Ισπανούς προπονητές που φέρονται να έχουν το προβάδισμα για να πιάσουν δουλειά στο Ρέντη.

Ο πρώτος είναι ο 39χρονος Κάρλος Κορμπεράν που αποχώρησε πριν λίγες ημέρες από την αγγλική Χάντερσφιλντ και αναμένεται να έχει άμεσα συζητήσεις στην Ελλάδα με τους υπεύθυνους των Πειραιωτών. Δεύτερος είναι ο 44χρονος Χαβιέρ Καγιέχα, πρώην προπονητής της Βιγιαρεάλ και της Αλαβές. Πριν από λίγες ημέρες ο Καγιέχα είχε συμφωνήσει σε όλα να αναλάβει την Αλ-Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία με ηγεμονικό συμβόλαιο, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει όταν οι Σαουδάραβες άλλαξαν τα δεδομένα για τον αριθμό των βοηθών του και κάπως έτσι είναι διαθέσιμος για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Οσο για το τρίτο όνομα προπονητή δεν είναι άλλος από τον παλαίμαχο άσο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος μετά την παρουσία του στις Β’ ομάδες των Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεάλ Σοσιεδάδ, θέλει να ανέβει επίπεδο προπονητικά. Πάντως ο Τσάμπι Αλόνσο είναι μια δύσκολη περίπτωση καθώς φέρεται να έχει ως στόχο να αναλάβει ομάδα είτε από την Ισπανία είτε από την Αγγλία.

Πιο πίσω στις επιλογές των ανθρώπων του Ολυμπιακού για τον πάγκο της ομάδας τους βρίσκεται ακόμη ένας  παλαίμαχος άσος ο Βραζιλιάνος ,Τιάγκο Μότα πιου έχει εργασθεί σε Τζένοα και Σπέτσια.

Επίσης ακούσθηκε και η περίπτωση του πρώην προπονητή της Σαχτάρ, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, όμως ο Ιταλός τεχνικός έχει προτεραιότητα να καθίσει στον πάγκο κάποιας ομάδας της χώρας του. Στην «ερυθρόλευκη» λίστα είναι και το όνομα του 53χρονου Κροάτη,  Σλάβεν Μπίλιτς.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός ψάχνει προπονητή, ο Μάρτινς δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης (28/7)  στο Ρέντη την επίσκεψη από αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών. Τα μέλη της «Θύρας 7» τόνισαν στον Πορτογάλο προπονητή πως πρόσφερε στην ομάδα, αλλά ο κύκλος του έκλεισε. Στη συνέχεια μίλησαν και στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τους οποίους έθεσαν προ των ευθυνών τους.  Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς είναι οριστική η απόφαση της διοίκησης των «ερυθρολεύκων» να αγωνισθεί η ομάδα της με νέο προπονητή στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Καραϊσκάκη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Από κει πέρα σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία ο Ολυμπιακός κινείται δυνατά για να αποκτήσει τον 22χρονο μεσοεπιθετικό της Κάλιαρι, Ματεό Τραμονί. Πρόκεται για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή τον οποίο παρακολουθούσαν οι «ερυθρόλευκοι» από την εποχή που αγωνιζόταν στην Αζαξιό. Ο Τραμονί έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Σαρδηνίας μέχρι το 2025 ενώ πέρυσι έπαιξε ως δανεικός στην Μπρέσια όπου είχε 42 συμμετοχές με 8 γκολ και τρεις ασίστ.

Ανακοίνωσε τον Ινμπόμ Χουάνγκ ο Ολυμπιακός

Και μέσα σε όλο αυτή την κινητικότητα  οι Πειραιώτες προχώρησαν την Παρασκευή (29/7) στις ανακοινώσεις απόκτησης του 26χρονου  Νοτιοκορεάτη χαφ, Ινμπόμ Χουάνγκ που υπέγραψε για τρία χρόνια και του 20χρονου Ισραηλινού αριστερού μπακ, Ντόρον Λάιντνερ που έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Ινμπομ Χουάνγκ, τόνισε:

«Ρώτησα αρκετούς ανθρώπους για τον σύλλογο και για τη χώρα. Συγκεκριμένα, συμβουλεύτηκα τον Πάουλο Μπέντο που ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, και μου είπε αρκετά καλά πράγματα γι’ αυτή τη χώρα, γι’ αυτόν τον σύλλογο, τον κόσμο, τους οπαδούς και δεν είπε τίποτα αρνητικό για την ομάδα. Ετσι ήταν πιο εύκολο για εμένα να έρθω εδώ.

Δεν ξέρω δυσκολεύομαι να περιγράψω τον εαυτό μου ως παίκτη, όμως μπορώ να πω πως θα το δουν οι οπαδοί αμέσως μόλις πατήσω στο γήπεδο. Οσο πιο πολλά παιχνίδια παίζω, τόσο περισσότερο θα με αγαπούν οι οπαδοί, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

*Δημοσίευμα στη Σαουδική Αραβία κάνει λόγο ότι ο Κώστας Μανωλάς έχει στα χέρια του μια τεράστια πρόταση από την Αλ Νασρ στην οποία προπονητής είναι ο Ρούντι Γκαρσιά με τον οποίο ο 30χρονος στόπερ είχε συνεργαστεί στη Ρόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου