Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Σύλλογος Μεσιτών Αττικής: Κυνηγούσαν για να δείρουν μεσίτρια ώστε να πάρει "μαύρα" με το ζόρι




«Ή θα έρθεις να πάρεις τα λεφτά ή μην εμφανιστείς στο συμβολαιογραφείο γιατί ξέρω που μένεις».
Υψηλής επικινδυνότητας εσχάτως η δουλειά του μεσίτη!
PETER DAZELEY VIA GETTY IMAGES

Ωμές απειλές με την απαίτηση να εισπράξει σε μαύρο χρήμα τη νόμιμη αμοιβή της, με τον εκβιασμό να καταλήγει τελικά σε ”αντιλίκια” και χειροδικία, στο πλαίσιο μίας ...συνηθισμένης κατά τα άλλα αγοραπωλησίας ακινήτου. Το πιο εντυπωσιακό, είναι η απειλή του αγοραστή προς την μεσίτρια: «Ή θα έρθεις να πάρεις τα λεφτά ή μην εμφανιστείς στο συμβολαιογραφείο γιατί ξέρω που μένεις» - ώστε αντί να εισπράξει τη νόμιμη αμοιβή της, να λάβει μετρητά για να μην καταβληθεί ο προβλεπόμενος ΦΠΑ!

Η καταγγελία του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών Αττικής παραπέμει σε κακή αστυνομική ταινία, ωστόσο γεννά σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο λειτουργεί σύννομα η συγκεκριμένη (μεγάλη) αγορά ανά τη χώρα, καθώς και για το κατά πόσο εποπτεύεται αποτελεσματικά από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών Αττικής περιγράφει σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο ”Νέος ξυλοδαρμός μεσίτριας” μία σειρά περιστατικών που προσβάλουν όλους μας και κατέληξε με την μεσίτρια που εμφανίζεται ως θύμα βίας, να καταθέτει μήνυση. Οι μεσίτες δηλώνουν ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό και ότι τα πράγματα ”αγριεύουν” συχνά, όταν φτάσει η ώρα να εισπράξουν την αμοιβή τους.

Αναλυτική περιγραφή από τον Σύλλογο Μεσιτών

«Με λύπη αλλά και τρόμο είμαστε για ακόμα μια φορά στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον ξυλοδαρμό ακόμα μιας συναδέλφου, επειδή ζήτησε το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την νόμιμη αμοιβή της.

Η συνάδελφος έζησε τον απόλυτο τρόμο με τις απειλές και τελικά με τα χτυπήματα που δέχθηκε από τους αγοραστές και μάλιστα έξω από το γραφείο της Συμβολαιογράφου.

Ο εν λόγω αγοραστής παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει όλα τα νόμιμα έγγραφα, που πιστοποιούν ότι έδινε εντολή στην μεσίτρια να βρει για λογαριασμό του ακίνητο, αρχικά αρνήθηκε προ τριμήνου να καταβάλλει το 50% της αμοιβής όταν υπεγράφη το προσύμφωνο βάζοντας μάλιστα «μπροστά» τη δικηγόρο του.

Η συνάδελφος καλόπιστα δεν δημιούργησε θέμα περιμένοντας να πληρωθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μετά την παρέλευση τριών μηνών και ενώ χθες Τρίτη θα υπογραφόταν το τελικό συμβόλαιο, η μεσίτρια δέχθηκε τηλεφώνημα από τη μητέρα του αγοραστή η οποία της ζήτησε να εισπράξει σε μετρητά την αμοιβή της χωρίς την καταβολή του ΦΠΑ.

Την άρνηση της μεσίτριας ακολούθησε απειλητικό τηλεφώνημα του αγοραστή ο οποίος της είπε: «Ή θα έρθεις να πάρεις τα λεφτά ή μην εμφανιστείς στο συμβολαιογραφείο γιατί ξέρω που μένεις».

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβολαίου, οι αγοραστές ακολούθησαν τη συνάδελφό μας μέχρι το ασανσέρ όπου με ύβρεις και απειλές της ζητούσαν να τους δώσει το πρωτότυπο της εντολής. Η μεσίτρια επιχείρησε να φύγει και τότε μία εκ των αγοραστών την κόλλησε στην πόρτα του ασανσέρ. Όταν η συνάδελφος έβαλε τις φωνές και ξεφεύγοντας προσπάθησε να κατέβει από τον 6ο όροφο μέσω του κλιμακοστασίου, ο ένας εκ των αγοραστών - ο οποίος τυγχάνει σωματώδης – την άρπαξε από τα μαλλιά και την απειλούσε.

Η συνάδελφος κατάφερε να φύγει και να καλέσει την αστυνομία, ενώ ο αγοραστής μαινόμενος ακουγόταν να βρίζει και να προσπαθεί να κατέβει τις σκάλες για να εντοπίσει ξανά τη συνάδελφο.

Ασφαλώς η συνάδελφος σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε τη δικηγόρο της και κατέθεσε μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και αναμένουμε φυσικά να κινηθούν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αποτελεί ντροπή να πρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες να καταγγείλουμε και δεύτερο ξυλοδαρμό συναδέλφου επειδή – άκουσον άκουσον – ζήτησε να πληρωθεί.

Καλούμε την Πολιτεία να μας προστατεύσει με κάθε τρόπο αλλά και τους συμβολαιογράφους να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και επαγγελματισμό ώστε οι πελάτες τους να συμπεριφέρονται στο πλαίσιο του νόμου και να μην ανέχονται να διαδραματίζονται τέτοια περιστατικά στα γραφεία τους!»

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου