Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Wall Street: Ισχυρό ράλι έφερε η Fed

  Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν αφού ο Powell σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι η οικονομία βρίσκεται επί του παρόντος σε ύφεση

Wall Street: Ισχυρό ράλι έφερε η Fed | tovima.gr

Με ένα ισχυρό ράλι ανόδου υποδέχτηκε η Wall Street την ανακοίνωση της πολυαναμενόμενης αύξησης του επιτοκίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, με στόχο το έλεγχο του πληθωρισμού, αν και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό της σύσφιξης κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,37% στις 32.197 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,61% στις 4.023 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 4,06% στις 12.032 μονάδες.

Στα υψηλά με το βλέμμα στον… Σεπτέμβριο

Οι δείκτες έφτασαν στα υψηλά της ημέρας όταν ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell άφησε ανοιχτή την πόρτα σχετικά με το μέγεθος της κίνησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι τελικά θα επιβραδύνει το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων. Ο Powell είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια ξανά κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο, αλλά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα.

Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν επίσης αφού ο Powell σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι η οικονομία βρίσκεται επί του παρόντος σε ύφεση. «Ο λόγος που αυτό παρέχει κάποια ανακούφιση στην αγορά μετοχών είναι ότι η Fed αναγνωρίζει ότι μπορεί να επηρεάσει η πολιτική της την ανάπτυξη», δήλωσε ο Gargi Chaudhuri, επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock. «Αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο όψεις σε αυτό: υπάρχει ένα αντάλλαγμα ανάπτυξης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Αυτή η αναγνώριση είναι κάτι που είχαμε σήμερα και δεν είχαμε ακούσει πριν», πρόσθεσε.

Βέβαια, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας για μείωση του πληθωρισμού θα ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση ή ότι μπορεί να βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση. Αυτοί οι φόβοι αμβλύνθηκαν αφότου ο Powell είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ύφεση, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς της οικονομίας που έχουν πολύ καλή απόδοση».

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Alphabet αυξήθηκαν κατά 8% αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα του τεχνολογικού γίγαντα έδειξαν ισχυρά έσοδα από την επιχείρηση αναζήτησης της Google. Η Microsoft κέρδισε περίπου 6,5% αφού ανέφερε άλμα 40% των εσόδων για τις υπηρεσίες Azure και cloud. Οι επιδόσεις των δύο μετοχών προέκυψαν ακόμη και όταν και οι δύο εταιρείες δημοσίευσαν κέρδη και έσοδα που έπεσαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος των λιανοπωλητών, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό αμβλύνθηκαν. Η Walmart ανέκαμψε σήμερα με κέρδη 3,5%, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος των Target, Koh’s, Ross Stores και Costco.

Περισσότερες από 150 εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο μέχρι στιγμής. Από αυτές, περίπου το 70% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου