Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Από σουβλάκια και μπέργκερ μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές, οι καταναλωτές αγοράζουν φθηνά

Πέμπτη, 28 Ιουλίου, 2022

Τα νοικοκυριά νιώθουν την πίεση του πληθωρισμού και αναγκάζονται να στραφούν σε οικονομικότερες λύσεις.
EUROKINISSI
Οι καταναλωτές σε όλο τον πλανήτη αρχίζουν να λυγίζουν από το κύμα ακρίβειας.

Οι αγοραστές, εμφανώς πιεσμένοι από τον διαρκώς αυξανόμενο πληθωρισμό, ψάχνουν να αγοράζουν βασικά είδη όπως τρόφιμα, χλωρίνη και μπέργκερ (ή σουβλάκια στην περίπτωσή μας) όσο πιο φθηνά μπορούν ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερους τραπεζικούς λογαριασμούς σπεύδουν να εξασφαλίσουν τσάντες Louis Vuitton στην προνομιακή τιμή των 3.000 ευρώ.

.
EUROKINISSI

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τους αριθμούς αναζητώντας τα σημάδια εκείνα που μαρτυρούν ότι οι οικονομίες οδεύουν προς ύφεση. Αλλά μέχρι στιγμής οι καταναλωτές στέλνουν ανάμεικτα μηνύματα

Υπάρχει μεγάλη αδυναμία σε εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από τις τιμές ρεκόρ στα καύσιμα και τα τρόφιμα. Την ίδια ώρα τα στοιχεία για τις πιστωτικές κάρτες δείχνουν ότι κάποιοι εξακολουθούν να ξοδεύουν για ταξίδια και άλλες «πολυτέλειες».

Η Walmart εξέπεμπε μια «προειδοποιητική βολή» τη Δευτέρα. Οι πελάτες της στις ΗΠΑ, που τείνουν να προέρχονται από νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα, αγοράζουν τρόφιμα και άλλα βασικά είδη ενώ παραλείπουν τους διαδρόμους που είναι γεμάτοι με ρούχα και αθλητικά είδη.

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις στον όμιλο πολυτελείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE αυξήθηκαν κατά 19% το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από νωρίτερα φέτος. Οι πωλήσεις τσαντών και αλκοολούχων ποτών υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν στην αντιστάθμιση της επιβράδυνσης που προέκυψε από τα lockdown του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη Visa ο όγκος διασυνοριακών πληρωμών αυξήθηκε κατά 40%, αντανακλώντας την καλοκαιρινή «έκρηξη» των ταξιδιών και την ανθεκτικότητα των καταναλωτών.

Ωστόσο, η πιο ήπια ζήτηση των καταναλωτών έπληξε τα έσοδα της Microsoft από τα βιντεοπαιχνίδια (π.χ. πτώση 7% στα έσοδα που σχετίζονται με το Xbox και αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση αυτό το τρίμηνο). Η εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ Texas Instruments βλέπει επίσης χαμηλότερη ζήτηση από τους καταναλωτές για προσωπικά ηλεκτρονικά είδη.


Αγορές, αλλά για πόσο ακόμη;

Οι κολοσσοί Coca Cola, McDonald’s και Unilever δήλωσαν όλοι την Τρίτη ότι τα προϊόντα τους εξακολουθούν να πωλούνται, ακόμη και σε υψηλότερες τιμές.

Η Unilever, η οποία διαθέτει 400 μάρκες, ξεπέρασε τις εκτιμώμενες προβλέψεις πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο καθώς αύξησε τις τιμές.

Μέχρι στιγμής οι καταναλωτές αγοράζουν, αλλά υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτό.

Η McDonald’s, η οποία διαχειρίζεται σχεδόν 40.000 καταστήματα, είπε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10%, πολύ καλύτερα από την προσδοκία για αύξηση 6,5%.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία με έδρα το Σικάγο είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερες επιλογές με έκπτωση στο μενού της, επειδή ο αυξανόμενος πληθωρισμός, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, οδηγεί ορισμένους καταναλωτές με χαμηλότερο εισόδημα να «πέφτουν» σε φθηνότερα είδη και να αποφεύγουν τα «ακριβότερα» γεύματα.

Ο όγκος των παγκόσμιων πωλήσεων της Coca Cola αυξήθηκαν κατά 8% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ οι μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά περίπου 12%.

Φόβοι για «φρένο»

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Adidas μείωσε τον στόχο κερδών της για το 2022 λόγω της αργής ανάκαμψης της επιχείρησής της στην Κίνα.

Η General Motors περιορίζει τις δαπάνες και τις προσλήψεις ενόψει μιας πιθανής οικονομικής επιβράδυνσης. Η πτώση κατά 40% στα τριμηνιαία καθαρά της έσοδα απογοήτευσε, οδηγώντας τις μετοχές σε βουτιά.

EUROKINISΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου