Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Απελύθησαν έξι καθηγητές από Θεολογική Σχολή και Ελληνικό Κολέγιο


Του Θεόδωρου Καλμούκου

Στο ανακοινωθέν αναγράφεται ότι «έχει γίνει μείωση έξι μελών του καθηγητικού σώματος, τριών από τη Θεολογική Σχολή και τριών από το Ελληνικό Κολέγιο» χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα των απολυθέντων. 
Τονίζεται στο ανακοινωθέν ότι είναι οικονομικοί οι λόγοι οι οποίοι υπαγόρευσαν μία τέτοια απόφαση. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αξιολογήθηκαν όλα τα έξοδα του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, αλλά το μεγαλύτερο έξοδο είναι οι μισθοί των καθηγητών. Προκειμένου να επιτευχθεί ο αναγκαίος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, έχουν μειωθεί κατά έξι οι καθηγητές, πράγμα το οποίο ήταν μία δύσκολη απόφαση να ληφθεί, αλλά ο μόνος δρόμος για να ρυθμιστεί ο προϋπολογισμός».
Τονίζεται ακόμα στο ανακοινωθέν πως «ο Πρόεδρος Καντώνης συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με κάθε καθηγητή και εξήγησε τις ενέργειες της Εφορείας. Οι ενέργειες αυτές συζητήθηκαν επίσης με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις Αρχές αναγνώρισης των Ιδρυμάτων προτού τεθούν σε εφαρμογή, καθότι η διαφάνεια με αυτές τις Αρχές είναι ορόσημο της σχέσης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής μαζί τους». 
Υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν ότι «τα μαθήματα που δίδασκαν οι απολυθέντες καθηγητές της Θεολογικής Σχολής θα διδάσκονται από ενδεδειγμένους υπάρχοντες καθηγητές, ενώ παρόμοιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και στο Ελληνικό Κολέγιο». Ο Πρόεδρος Γεώργιος Καντώνης δήλωσε πως «η διατήρηση της ακαδημαϊκής αριστείας και η οικονομική σύνεση πρέπει πάντοτε να είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες όλων των αναδιοργανωτικών μας σχεδίων».
Όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 8 – 9 Αυγούστου 2020, πως «σε έκτακτη συνεδρίαση της μέσω τηλεδιάσκεψης η Εφορεία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, κήρυξε τόσο το Ελληνικό Κολέγιο, όσο και τη Θεολογική Σχολή, σε κατάσταση «κατεπείγουσας οικονομικής ανάγκης» (financial exigency) ή αλλιώς «κρίσιμη κατάσταση». Ταυτόχρονα, εξαγγέλθηκε ότι δρομολογούνται ριζικές αλλαγές και αναδιοργανώσεις για την εξυγίανση του μοναδικού Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής». 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου