Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Απελύθησαν έξι καθηγητές από Θεολογική Σχολή και Ελληνικό Κολέγιο


Του Θεόδωρου Καλμούκου

Στο ανακοινωθέν αναγράφεται ότι «έχει γίνει μείωση έξι μελών του καθηγητικού σώματος, τριών από τη Θεολογική Σχολή και τριών από το Ελληνικό Κολέγιο» χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα των απολυθέντων. 
Τονίζεται στο ανακοινωθέν ότι είναι οικονομικοί οι λόγοι οι οποίοι υπαγόρευσαν μία τέτοια απόφαση. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αξιολογήθηκαν όλα τα έξοδα του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, αλλά το μεγαλύτερο έξοδο είναι οι μισθοί των καθηγητών. Προκειμένου να επιτευχθεί ο αναγκαίος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, έχουν μειωθεί κατά έξι οι καθηγητές, πράγμα το οποίο ήταν μία δύσκολη απόφαση να ληφθεί, αλλά ο μόνος δρόμος για να ρυθμιστεί ο προϋπολογισμός».
Τονίζεται ακόμα στο ανακοινωθέν πως «ο Πρόεδρος Καντώνης συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με κάθε καθηγητή και εξήγησε τις ενέργειες της Εφορείας. Οι ενέργειες αυτές συζητήθηκαν επίσης με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις Αρχές αναγνώρισης των Ιδρυμάτων προτού τεθούν σε εφαρμογή, καθότι η διαφάνεια με αυτές τις Αρχές είναι ορόσημο της σχέσης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής μαζί τους». 
Υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν ότι «τα μαθήματα που δίδασκαν οι απολυθέντες καθηγητές της Θεολογικής Σχολής θα διδάσκονται από ενδεδειγμένους υπάρχοντες καθηγητές, ενώ παρόμοιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και στο Ελληνικό Κολέγιο». Ο Πρόεδρος Γεώργιος Καντώνης δήλωσε πως «η διατήρηση της ακαδημαϊκής αριστείας και η οικονομική σύνεση πρέπει πάντοτε να είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες όλων των αναδιοργανωτικών μας σχεδίων».
Όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου 8 – 9 Αυγούστου 2020, πως «σε έκτακτη συνεδρίαση της μέσω τηλεδιάσκεψης η Εφορεία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, κήρυξε τόσο το Ελληνικό Κολέγιο, όσο και τη Θεολογική Σχολή, σε κατάσταση «κατεπείγουσας οικονομικής ανάγκης» (financial exigency) ή αλλιώς «κρίσιμη κατάσταση». Ταυτόχρονα, εξαγγέλθηκε ότι δρομολογούνται ριζικές αλλαγές και αναδιοργανώσεις για την εξυγίανση του μοναδικού Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής». 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου