Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Επισήμως στον Ντόναλντ Τραμπ το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών


Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2020




Οι εκλέκτορες στις θέσεις τους κατά την πρώτη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, στη Σάρλοτ. (AP Photo/Chris Carlson, pool)
Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι εκλέκτορες πραγματοποίησαν συνάντηση με φυσική παρουσία και ψήφισαν ονομαστικά στην αίθουσα χορού του Συνεδριακού Κέντρου της Σάρλοτ (Charlotte Convention Center).
Νωρίτερα, το συνέδριο έδωσε εκ νέου το χρίσμα του αντιπροέδρου στον Μάικ Πενς, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη της Βόρειας Καρολίνας και ευχαρίστησε τους εκλέκτορες από κοντά.
«Η επιλογή σε αυτές τις εκλογές δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη και τα διακυβεύματα ποτέ σημαντικότερα», ανέφερε ο κ. Πενς. «Πρόκειται να κάνουμε την Αμερική σπουδαία και πάλι. Και πάλι», τόνισε.
Λόγω κορωνοϊού, μόλις 336 εκλέκτορες -έξι από κάθε μία εκ των 50 πολιτειών- είχαν προσκληθεί για να εκπροσωπήσουν τους πάνω από 2.500 που συγκεντρώνονται σε συνθήκες ομαλότητας.
«Είμαστε προφανώς απογοητευμένοι που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση με τον τρόπο που είχαμε αρχικά προγραμματίσει», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών Ρόνα ΜακΝτάνιελ (Ronna McDaniel) στην ομιλία της κατά την έναρξη των εργασιών. Ωστόσο, ευχαρίστησε την πόλη για το γεγονός πως επέτρεψε την πραγματοποίηση του συνεδρίου.


Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Σάρλοτ, χθες Δευτέρα. (AP Photo/Andrew Harnik)
Τα καθίσματα τοποθετήθηκαν με την απαραίτητη απόστασημεταξύ τους, ενώ οι παραβρισκόμενοι ήταν απαραίτητο να φορούν μάσκες.
Η εικόνα είναι διαφορετική από εκείνη του συνεδρίου των Δημοκρατικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα τις συναντήσεις διαδικτυακά ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Από την πρώτη ημέρα του συνεδρίου δεν έλειψαν οι ιδιαιτερότητες, καθώς ένα άτομο συνελήφθη όταν εισήλθε «παράνομα» στην φρουρούμενη περίμετρο του συνεδρίου. «Το άτομο δεν εισήλθε στην περιοχή που βρίσκονται οι εκλέκτορες», ανέφεραν εκπρόσωποι του συνεδρίου.
Τα αντίθετα οράματα
Το συνέδριο αποτελεί σίγουρα μία κρίσιμη στιγμή για τον Τραμπ, ο οποίος υπολείπεται στις εθνικές δημοσκοπήσεις και στις αμφισβητούμενες πολιτείες, ώστε να καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση.
Οι σύμβουλοί του ελπίζουν πως θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το όραμά του για το μέλλον της Αμερικής, τονίζοντας τη διαφορά του με εκείνο του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν.
Η κ. ΜακΝτάνιελ επιχείρησε να τονίσει αυτή την αντίθεση, κατηγορώντας τον Μπάιντεν για εναγκαλισμό με την ατζέντα της άκρα Αριστεράς και προσπαθώντας να ανατρέψει την εικόνα του ευγενικού προσώπου που νοιάζεται για τους πολίτες.
«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μόνο ένα άτομο που νοιάζεται για τον μέσο Αμερικανό και στην ουσία πάλεψε γι' αυτόν κάθε ημέρα κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και αυτός είναι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ», είπε, προσθέτοντας ότι το συνέδριο έχει ως στόχο να παρουσιάσει ένα «φιλόδοξο όραμα για το μέλλον».
Το συνέδριο, μεγάλο μέρος του οποίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα είναι πρώτα απ' όλα μια οικογενειακή υπόθεση για τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Ο ίδιος θα απευθύνεται στους υποστηρικτές του κόμματος κάθε βράδυ στις 10:00 έως την Πέμπτη, όταν θα δεχθεί επισήμως το χρίσμα, και εκτός από τη σύζυγό του Μελάνια, τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του θα απευθυνθούν στο συνέδριο: ο Ντόναλντ Τζ., ο Ερικ, η Τίφανι και η Ιβάνκα.
Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, αναμενόταν να μιλήσει και η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, ενώ φιλοξενούμενοι ομιλητές ήταν το ζευγάρι από το Μιζούρι που απείλησε με όπλα διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter που πέρασαν μπροστά από την έπαυλή του.
«Πολύ αισιόδοξο και χαρούμενο»
Για να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ βασίζεται σε ένα «πολύ αισιόδοξο και χαρούμενο» συνέδριο, όπως δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, μέλος της προεκλογικής του εκστρατείας.
Στόχος είναι να υπερασπιστεί το έργο του την ώρα που δέχεται επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού σε μια περίοδο που δεν μπορεί πλέον να επικαλεστεί και το βασικό του χαρτί, την καλή υγεία της οικονομίας.
«Θα δείξουμε την επίδραση της κυβέρνησης Τραμπ - Πενς στους πραγματικούς ανθρώπους», τόνισε η σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Κελιάν Κόνγουεϊ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Fox News».
Στο συνέδριο θα μιλήσουν και αρκετοί Αφροαμερικανοί, καθώς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της κοινότητας.
«Θα κάνω νέα πράγματα»
Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμενόταν να παρουσιάσει και το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία.
Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του «Fox News» την Κυριακή σχετικά, ο Τραμπ έδωσε μια αόριστη απάντηση.
Αν επανεκλεγεί, θα κάνει κάτι διαφορετικά; «Θα ενισχύσω όσα έχω ήδη κάνει και θα κάνω νέα πράγματα», είπε.
Την Πέμπτη με ομιλία του από τον κήπο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ θα δεχθεί επισήμως το χρίσμα του κόμματος.
 Εθνικός Κήρυξ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου