Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Απειλή για τη χώρα ο Μπάιντεν, προειδοποιούν οι Ρεπουμπλικανοί στο Συνέδριο

Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2020





Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, κατά την ομιλία της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στην Σάρλοτ, την Δευτέρα. (AP Photo/Susan Walsh)
Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, την Τρίτη, την παράσταση αναμενόταν να κλέψουν η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, η εμφάνιση του οποίου μέσω βιντεοκλήσης από το Ισραήλ ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των Δημοκρατικών.
Τη Δευτέρα, ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ από την Νότια Καρολίνα, ο μοναδικός Αφροαμερικανός των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, καθώς και η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, κόρη Ινδών μεταναστών, επιχείρησαν να δείξουν πως οι μειονοτικοί Αμερικανοί είναι ευπρόσδεκτοι στο κόμμα, του οποίου η ηγεσία και η εκλογική βάση κυριαρχείται από λευκούς, τη στιγμή που ο κ. Τραμπ πιέζεται να εξασφαλίσει την υποστήριξη και ψηφοφόρων που δεν ανήκουν στις τάξεις των πιστών οπαδών του.
«Ημουν ένα σκούρο κορίτσι σε έναν μαύρο και άσπρο Κόσμο», ανέφερε η κ. Χέιλι το βράδυ της Δευτέρας, σημειώνοντας μεν πως αντιμετώπισε διακρίσεις, αρνούμενη δε πως «η Αμερική είναι μια ρατσιστική χώρα». Επιπλέον, μιλώντας για το κίνημα «Οι ζωές των μαύρων μετράνε», επεσήμανε ότι «φυσικά και γνωρίζουμε ότι η ζωή κάθε μαύρου είναι πολύτιμη».

Ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ μιλά κατά την 1η ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών. (AP Photo/Susan Walsh)
Ωστόσο, οι κυρίως ομιλίες, τόσο οι βιντεοσκοπημένες όσο και οι ζωντανές, εστίασαν εν πολλοίς στις επιθέσεις κατά του Τζο Μπάιντεν. Οι ομιλητές προέβλεψαν ομόφωνα για το δυσοίωνο μέλλον σε ενδεχόμενο εκλογής του Δημοκρατικού υποψηφίου, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη βία τις αμερικανικές πόλεις και τα προάστιά τους, μια συχνή αναφορά της εκστρατείας Τραμπ. Επιπλέον, ένας ομιλητής αποκάλεσε τον Τραμπ «σωματοφύλακα του Δυτικού πολιτισμού».
Με σκοπό να περάσει το μήνυμα του Τραμπ, η ομάδα των ομιλητών επιχείρησε να αναφερθεί σε μία σειρά από ζητήματα και χρησιμοποίησε πολλαπλές τακτικές. Αφού εξέπεμψαν αισιόδοξα μηνύματα για εκείνους που πρόκειται να εκπροσωπήσουν το μέλλον του κόμματος, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τον Μπάιντεν ως όχημα για τους σοσιαλιστές ακροαριστερούς Δημοκρατικούς, τον κατηγόρησαν ότι προωθεί την αποχρηματοδότηση της Αστυνομίας, την απαγόρευση της άντλησης πετρελαίου, το άνοιγμα των συνόρων και την αύξηση της φορολογίας για την πλειοψηφία των Αμερικανών.
Ταυτόχρονα, η έμφαση στη διαφορετικότητα κατά το συνέδριο, είναι στην ουσία μια παραδοχή πως ο Τραμπ πρέπει να επεκτείνει τις συμμαχίες του πέρα από την λευκή βάση των ψηφοφόρων του.
Ενας από τους Αφροαμερικανούς που εμφανίστηκαν στο πρόγραμμα της Δευτέρας, ο πρώην αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Χέρσελ Ουόκερ, έστησε αμυντικό τείχος ενάντια σε όσους κατηγορούν τον Πρόεδρο για ρατσιστή. «Πονάει η ψυχή μου όταν ακούω τα τρομερά προσωνύμια με τα οποία αποκαλούν οι άνθρωποι τον Ντόναλντ», είπε ο Ουόκερ. «Το χειρότερο είναι 'ρατσιστής'. Το λαμβάνω ως προσωπική προσβολή το να θεωρούν οι άνθρωποι ότι θα διατηρούσα μια φιλία 37 χρόνων με έναν ρατσιστή», τόνισε.
Ταυτόχρονα, διάφοροι ομιλητές επιχείρησαν να αντικρούσουν την θέση των Δημοκρατικών πως ο πρόεδρος Τραμπ απέτυχε να διαχειριστεί με επιτυχία την πανδημία. «Ως επαγγελματίας στον τομέα της Υγείας, μπορώ να σας πω χωρίς δισταγμό ότι η άμεση δράση που ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ και η ηγεσία του έσωσαν χιλιάδες ζωές κατά τη διάρκεια της Covid-19», ανέφερε η Εϊμι Φορντ, νοσοκόμα που εργάστηκε κατά της πανδημίας στην Νέα Υόρκη και το Τέξας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ κατά την βιντεοσκοπημένη τοποθέτησή του στο συνέδριο. (AP Photo/Susan Walsh)
Δημοκρατικοί κατά Πομπέο
Η εμφάνιση του Μάικ Πομπεό μέσω βιντεοκλήσης στο συνέδριο, έχει ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες των Δημοκρατικών, καθώς όπως είπε συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν, Μπιλ Ρούσο την Τρίτη είναι «ασεβής» και αποτελεί «κατάχρηση των χρημάτων των φορολογουμένων».
Ακόμα μια κορυφαία συνεργάτιδα του Μπάιντεν, η Κέιτ Μπέντιγφιλντ, κατηγόρησε τον Πομπέο ως το «αγόρι για τα θελήματα» του Τραμπ, προσθέτοντας ότι έχει ιστορικό «επαναλαμβανόμενης και κατάφωρης χρήσης του γραφείου του για υπερβολικά πολιτικούς σκοπούς».
Οι υπουργοί είθισται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να εξυπηρετήσουν την ατζέντα της κυβέρνησης, αλλά η ομιλία του Πομπέο στο συνέδριο από έδαφος του εξωτερικού είναι πρωτοφανής, αναφέρει το «Associated Press»
Ο κ. Ρούσο ειρωνεύτηκε, μάλιστα, την εξήγηση του Πομπέο πως θα εμφανιστεί στο συνέδριο στον προσωπικό του χρόνο. Οπως σημείωσε ο πρώτος, η ομιλία του λαμβάνει χώρα εν μέσω «επίσημου ταξιδιού», πως εκεί τον έστειλαν τα χρήματα των φορολογουμένων, με τα οποία πληρώνεται η ασφάλειά του και το προσωπικό εκεί.
 Εθνικός Κήρυξ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου