Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Το δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ προς Μητσοτάκη

mitsotaskis_trump_telephone_papamits_oa7_qvda-1
ΕΤΙΚΕΤΠαρασκευή, 28 Αυγούστου, 2020
Σε δεύτερο τηλεφώνημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από τον πρώτο κύκλο επαφών που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος επικοινώνησε εκ νέου με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της συζήτησης που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο διαβεβαιώνοντάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι η Άγκυρα έχει καταστεί αποδέκτης της όχλησης της Ουάσινγκτον για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκδήλωσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.
Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη επικοινωνία  του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.
Από την πλευρά της η αμερικανική Προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πρώτη επικοινωνία, σημείωνε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είχε εκφράσει την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προσέθετε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».
Ακολούθησε επικοινωνία του Ντ. Τραμπ-με τον Ερντογάν, για το περιεχόμενο της οποίας  οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας εξέδωσαν μία γενικόλογη ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι ο οι δύο άνδρες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου