Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Κόκα 5εκ. ευρώ στο λιμάνι της Πάτρας – Μεγάλη επιτυχία του λιμενικού

Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2020 

Διεθνές κύκλωμα με πλοκάμια στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη κρύβεται πίσω από την ανεύρεση περισσότερων από 100 κιλών κοκαΐνης…

Όχι ένα, όχι δυο, αλλά εκατόν πέντε κιλά κοκαΐνης εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού σε φορτηγό στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, λίγο πριν την επιβίβασή του σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Οι σκέψεις του Λιμενικού Σώματος δείχνουν να πηγαίνουν στην περίπτωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης με πλοκάμια στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη
Παλαιότερα περιστατικά που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή μαζί με τη συγκεκριμένη υπόθεση, δείχνουν τη μετατροπή της Δυτικής Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο κοκαΐνης μεταξύ των καρτέλ της Νοτίου Αμερικής και των «αγορών» της Ευρώπης. Προχθές το βράδυ εντοπίστηκε τεράστιο φορτίο 105 κιλών κοκαΐνης και κατασχέθηκε από φορτηγό μετά από έλεγχο του Λιμενικού. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα εντός της καμπίνας του τράκτορα, με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο του Λιμενικού «Αικ» να τα ξετρυπώνει και να συλλαμβάνεται άμεσα ο 63χρονος Έλληνας οδηγός του μεγάλου οχήματος.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν τέσσερα σακβουαγιάζ και τέσσερις πλαστικές σακούλες εντός των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά εκατό ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 105,063 gr. Η εκτιμώμενη αξία αυτής της ποσότητας κυμαίνεται από 3.000.000 ευρώ ελάχιστη έως 5.100.000 ευρώ, ανάλογα με την αγορά που επρόκειτο να διατεθεί. Σύμφωνα με τους λιμενικούς, το φορτίο ναρκωτικών είχε προορισμό το λιμάνι της Ιταλίας, ωστόσο εκτιμάται ότι θα διαμοιραζόταν και σε άλλες «αγορές» της Ευρώπης καθώς η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη.
Το φορτίο αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει καταφέρει να κατασχέσει το Λιμενικό σε οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη ποσότητα θα διοχετευόταν στην Ευρώπη. Στην κατοχή του 63χρονου οδηγού του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το φορτηγό όχημα, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία συσκευή πλοήγησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου