Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Bloomberg: Ενεργειακά κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα θα ανακοινώσει ο Ερντογάν

Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Nerijus Adomaitis/File Photo
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε ανακάλυψη ενεργειακών αποθεμάτων, πιθανότατα φυσικού αερίου, στη Μαύρη Θάλασσα αφορά η «έκπληξη» που προανήγγειλε ο σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες από δύο πηγές με γνώση επί του θέματος.
Νωρίτερα ο Ερντογάν, μιλώντας από την Αγκυρα, είχε κάνει λόγο για ευχάριστες ανακοινώσεις που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή προαναγγέλλοντας μάλιστα «νέα εποχή» για την Τουρκία.
Οι δύο πηγές που μίλησαν στο Bloomberg δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το μέγεθος, το βάθος του ευρήματος αλλά και τον πιθανό βαθμό δυσκολίας στην εξόρυξη του.
Η λίρα κατέγραψε άνοδο έναντι του δολαρίου ύστερα από τις δηλώσεις Ερντογάν,  κερδίζοντας συναλλαγματικό έδαφος της τάξης του 1,2%  ενώ άνοδο σημείωσε και το τουρκικό χρηματιστήριο (2%) μετά την ίδια ομιλία Ερντογάν.
«Υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου αλλά είναι περιορισμένα» εκτιμά ο Timothy Ash, στέλεχος στρατηγικής ανάλυσης  της BlueBay Asset Management στο Λονδίνο, μιλώντας στο Bloomberg.
H περιοχή «Tuna 1», η οποία εικάζεται ότι μπορεί να είναι η περιοχή του κοιτάσματος βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα  από την ακτογραμμή της Τουρκίας, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα θαλάσσια σύνορα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, και όχι πολύ μακριά από το μπλοκ του Ποσειδώνα, το μεγαλύτερη κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα που ανακαλύφθηκε πριν από οκτώ χρόνια από τις πετρελαϊκές εταιρίες Petrom και Exxon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου