Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Bloomberg: Ενεργειακά κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα θα ανακοινώσει ο Ερντογάν

Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Nerijus Adomaitis/File Photo
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε ανακάλυψη ενεργειακών αποθεμάτων, πιθανότατα φυσικού αερίου, στη Μαύρη Θάλασσα αφορά η «έκπληξη» που προανήγγειλε ο σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες από δύο πηγές με γνώση επί του θέματος.
Νωρίτερα ο Ερντογάν, μιλώντας από την Αγκυρα, είχε κάνει λόγο για ευχάριστες ανακοινώσεις που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή προαναγγέλλοντας μάλιστα «νέα εποχή» για την Τουρκία.
Οι δύο πηγές που μίλησαν στο Bloomberg δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το μέγεθος, το βάθος του ευρήματος αλλά και τον πιθανό βαθμό δυσκολίας στην εξόρυξη του.
Η λίρα κατέγραψε άνοδο έναντι του δολαρίου ύστερα από τις δηλώσεις Ερντογάν,  κερδίζοντας συναλλαγματικό έδαφος της τάξης του 1,2%  ενώ άνοδο σημείωσε και το τουρκικό χρηματιστήριο (2%) μετά την ίδια ομιλία Ερντογάν.
«Υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου αλλά είναι περιορισμένα» εκτιμά ο Timothy Ash, στέλεχος στρατηγικής ανάλυσης  της BlueBay Asset Management στο Λονδίνο, μιλώντας στο Bloomberg.
H περιοχή «Tuna 1», η οποία εικάζεται ότι μπορεί να είναι η περιοχή του κοιτάσματος βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα  από την ακτογραμμή της Τουρκίας, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα θαλάσσια σύνορα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, και όχι πολύ μακριά από το μπλοκ του Ποσειδώνα, το μεγαλύτερη κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα που ανακαλύφθηκε πριν από οκτώ χρόνια από τις πετρελαϊκές εταιρίες Petrom και Exxon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου